Filmska industrija gotovo da i ne pamti kada je neki film, iako proglašen ‘samo za odrasle’, istovremeno zaradio milijarde dolara na kino blagajnama. Naravno, govorimo o prošlogodišnjem psihološkom trileru Todda Phillipsa “Joker”.

Osim iznimno hvaljene režije i cjelokupne vizije glavnog i odgovornog Phillipsa, popularnosti “Jokera” pridonio je nezamjenjivi Joaquin Phoenix koji je za ulogu osvojio i Oscara te također Oscarom nagrađeni skladatelj glazbe u filmu Hildur Guðnadóttir. Nije niti čudo što Warner Bros. sada ima u planu ponuditi ozbiljne honorare kako bismo se nastavili smijati s Jokerom. Spominje se cifra od vrtoglavih 50 milijuna američkih dolara koja je ponuđena glavnom glumcu da se pojavi u čak dva nastavka filma. Iako vijest nije potvrđena već pregovori traju, poznato je da je filmski scenarij u procesu nastanka, a Phoenix je angažiran i oko toga.

Kako je Mirror pisao, plan je napraviti dva filmska nastavka u iduće četiri godine na kojima bi se ponovno povezao dobitnički trio Joaquin i readtelj Todd Phillips, ali i producent Bradley Cooper. Trenutno je najvažnija misija pridobiti Phoenixa kao glavnu zvijezdu za što mu se nudi najveći honorar u karijeri dosad.  Očekuje se da će filmovi ugledati svjetlo dana 2022. i 2024. godine.

 

Foto: Getty Images