Jack McCollough i Lazaro Hernandez koji stoje iza modne kuće Proenza Schouler, prvi put su udružili kreativnu energiju s njemačkim divom među brendovima obuće, Birkenstockom, u ožujku 2020. godine

Uključivši svoju mladenačku estetiku u Birkenstock klasike, Milano i Arizona, ostajući vjerni svojim temeljnim vrijednostima, naravno, rasprodali su se gotovo odmah. Sada su se ove dvije marke vratile još jednom na scenu s Proenza Schouler x Birkenstock sandalama.

birkenstocks-proenza-schouler-drop-2

Ovi novi komadi inspirirani su utilitarnom radnom odjećom i sportskom obućom, a umjesto prepoznatljivih Birkenstock metalnih kopči imaju čičak. Druga novost je to što dolaze u uzbudljivim novim bojama koje su sastavni dio modnog brenda Proenza Schouler: kobaltno plava i bordo uz naravno, neutralne boje poput crne i bijele. “Koristili smo znanje koje smo dobili iz prve suradnje a to je da naša žena najbolje reagira na komade koji su, jednostavni, laki i svestrani, ali da se pritom nikako ne žrtvuje kvaliteta zbog koje se osjeća suština Birkenstocka i Proenza Schouler. ” kaže dvojac iz potonjeg brenda. 

birkenstocks-proenza-schouler-drop-2-1

Kolekcija će biti dostupna od 6. kolovoza na web stranici Birkenstock 1774, web stranici Proenza Schouler i odabranim trgovcima širom svijeta.