Što biste vi istaknuli kao najvažniju naviku poslovnih ljudi? Odgovor vjerojatno nije jednostavan, a niti jednoznačan jer puno je faktora koji mogu utjecati na uspješnost u poslu.

Voditi uspješno poslovno carstvo podrazumijeva disciplinu, dosljednost i ustrajnost u postizanju ciljeva. Također, tjedni uspješnih poslovnih ljudi dobro su isplanirani, i pri tome morate ostaviti dovoljno vremena koje posvećujete sebi. Imajte na umu da pozitivan osobni stav može utjecati na puno toga, a da biste bili pozitivni morate biti zadovoljni sami sa sobom. To znači i dovoljno kvalitetnog vremena koje si posvećujete.

Sheryl Sandberg

Jedna od najvažnijih navika kojoj su vjerne uspješne poslovne žene?

Započnite dan s pozitivnim mislima i stavom. Različiti su načini dolaženja do toga,  primjerice kako je rekla Anna Wintour u svom popularnom Masterclassu,  ona dan započinje već u 5 ujutro i to s tenisom. Samodisciplina je važna, a sat vremena aktivnog ranojutarnjeg treninga dobar je način da ju pokažete prema samima sebi. Oprah Winfrey je kao i Anna, poznati ranoranioc, a dan započinje 20-minutnom meditacijom i vježbanjem, kako bi joj se “…i tijelo i um probudili i dobili šansu za fokus i koncentraciju.”

Iako COO Facebooka, Sheryl Sandberg ne započinje dan treningom, ona ga započinje obaveznim druženjem s djecom i suprugom, koje ju kako kaže, napuni pozitivnom energijom i razlogom zašto ide u dan. To druženje, svaki dan u tjednu, bez preskakanja, ponavlja u 17.30h. Ako ima dodatnog  posla za obaviti, obavi nakon toga.

Jutarnje pozitivne mantre jako su bitne i jako dobro se nadovezuju nakon što dobro prokrvite tijelo u sklopu jutarnjeg treninga.

Foto: Getty Images