Poreč je jedno od manje razvikanih, iako popularnih mjesta na našoj turističkoj mapi. Zašto biste trebali tamo otići kao dio vikend izleta, donosimo u nastavku

Od nedavno otvorenog Tunaholic lokala, do jedne od najljepših plaža u Istri, donosimo 5 mjesta koje morate posjetiti ako vas put nanese u ovaj šarmantni grad. 

Tunaholic

U ovom već kultnom lokalu, možete isprobati jela na bazi ribe i plodova mora. Riblji burgeri, fish&chips, frigane male ribe, salate s morskim plodovima… Samo su dio njihove ponude, a definitivno must-have je Tunaholic burger – burger od cijelog steaka tune, peciva obojanog sipinim crnilom, puno povrća i dresingom. I to za samo 52 kune!

Garaž 

Ovaj iznimno sladak beach bar nalazi se na metar od mora, a tamo možete popiti jednu od najboljih kava u gradu, popiti fantastične svježe sokove, smoothie, koktele, a i ima i odličnu ponudu ginova. 

La Vecia Cantina

O ovom pomalo tajanstvenom wine bar, nema puno traga na internetu, ali glas o dobrim mjestima se brzo proširi – mala terasa bivše sabornice zavučena je i divno romantična a na njoj će vas poslužiti s nekim od širokog opusa vrhunskih istarskih vina. Preporuka!

Cheese Bar Barolin

Prvi cheese bar u Istri, Barolin, osim što ima odličnu ponudu sireva, pršuta i vina, ima i divan pogled zbog kojeg ćete se uvijek vraćati na kratki zalogaj i čašu vina, kako biste uživali u zalasku sunca. 

Chili Fusion

Ovo mjesto Vida Nikolića nazivaju nekim od najboljih street foodova barova koje možete posjetiti na Jadranu, a tamo možete isprobati desetak jela koje je kreirao spomenuti chef, “guru azijskog street fooda” kako ga nazivaju gastro mediji. Od Soi Fusion Bara, Timea, zadarskog Magura, Vid je u nogama ima mnogo kulinarskih utakmica a specijalizirao se za azijsku kuhinji za što crpi inspiraciju putovanjima. Chili Fusion je otvorio prije nešto više od godinu dana i otada samo skuplja pohvale. 

View this post on Instagram

#dandannoodles #pickoftheday #porec

A post shared by Chili Fusion Streetfood (@chili_fusion) on

flash!

Nakon što ste posjetili ova mjesta, vrijeme je za čisti hedonizam. Posjetite Polidor Beach koji se nalazi 10-ak minuta od Poreča, a o kojem možete više čitati ovdje