Hermetica je kolekcija čistih mirisa nadahnuta drevnom firentinskom praksom alkemije koja je nastojala pretvoriti osnovne metale u dragocjene materijale

Primjenjujući ovu praksu u modernoj parfumeriji, Hermetica se temelji na uvjerenju da pronalaženje savršenog mirisa ovisi o kemijskoj povezanosti molekula unutar mirisa i nečije kože. Zato su osnivači Hermetice odlučili stvoriti revolucionarnu kolekciju ne izborom između prirodnih sastojaka ili molekula, već upotrebom kombinacije dvaju. Formule su razvijene korištenjem jedinstvene patentirane tehnologije, prve na svijetu u industriji mirisa: bez alkohola odmah otkrivaju srce mirisa i uglavnom koriste čistu kemiju koja se temelji na obnovljivim sastojcima i molekulama. Rezultat ove moderne alkemije su četiri kolekcije dugotrajnih i hidratantnih mirisa, plus Source1 – jedinstveni miris koji se može naći u svim mirisima. 

DRY WATERS: slavi epitete flore (cvjetne note)- ROSEFIRE, MULTILOTUS, MEGAFLOWER, edp 50ml 836kn, edp 100ml 1.254kn

EMERALD STAIRWAYS: mijenja zelene note različtih dubina – JADE, SPICEAIR, GREENLION, IVYME, edp 50ml 836kn, edp 100ml 1.254kn

 

THE DOOR: duboki zaron u drvenaste mirise – CEDARISE, SANDALSUN, PATCHOULIGHT, WOODYSANDAL, DARKOUD, edp 50ml 836kn, edp 100ml 1.254kn

VERTICAL AMBERS: istražuje jantarne varijante -AMBERBEE, VANINIGHT, VERTICALOUD, REDMOON

SOURCE1: pjenušavi bergamot s jantarnim i drvenastim podtonovima, edp 50ml 1.045kn, edp 100ml 1.463kn

 flash!

Hermetica mirisi koriste, koliko priroda dopušta, prirodne sirovine te molekule kada je bolje za okoliš. Korištenje molekula umjesto njihovih “pravih” kolega često je najekološkiji izbor, gdje je sirovina u prirodi rijetka ili joj prijeti izumiranje. Koriste najbolje od prirode i okreću se molekulama kad je to bolje za okoliš.

  • Sadrže i do 50% sastojaka iz obnovljivih izvora. Korištenje obnovljivih sirovina svjestan je korak ka stvaranju održivog i zelenog stvaranja mirisa.
  • Staklene bočice izrađene su od recikliranog stakla i pijeska koji se lokalno nabavlja radi smanjenja ugljičnog traga. Proizvode se u Francuskoj i mogu se puniti.
  • Sadrže hidratantna svojstva i njihove prednosti za kožu su znanstveno dokazane.
  • Mirisi su bez alkohola, a istovremeno su dugotrajni. Koristeći jedinstvenu patentiranu tehnologiju s višestrukim prednostima, mirisi odmah oslobađaju vrh i osnovne note.
  • Hermetica mirisi nisu testirani na životinjama, ne koriste nikakve životinjske materijale ni bilo koje sastojke proizvedene na osnovi genetski modificiranih organizama (GMO).

Ekskluzivno u Martimexu na Trgu bana J. Jelačića 11.

Fotografije: Noemi Jimenez, PR