Zaboravite sve što znate o slasticama i utopite se u spektakularni Instagram profil Tortika Annushke, ispunjen tortama koje razbijaju kalup sofisticiranim, detaljnim dizajnom

Blizanci Madina Yavorskaya i Rustam Kungurov talentirani su pekari iza moskovske pekarnice Tortik Annushka, no ono što će vas na prvu privući k ovom dvojcu su nestvarni dizajni torti inspirirane likovnom umjetnošću.

Od dvoslojnog kolača s temom Van Gogha do remek-djela inspiriranog Hieronymusom Boschom, “skrolanje” po njihovom Instagramu je poput posjeta virtualnom muzeju umjetnosti – i sumnjamo da itko može uspjeti zabiti vilicu i uništiti ove ikonske jestive skulpture.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tortik Annushka (@tortikannuchka)

Yavorskaya ima pozadinu likovne umjetnosti, a Kungurov iskustvo u arhitekturi, pa su prirodno odlučili spojiti svoje vještine kako bi započeli svoj kreativni pothvat.

Svoju zanatsku pekaru otvorili su još 2009. godine, a od tada su posvetili svoje vrijeme stvaranju izvanrednih kolača koji pokazuju njihovu ljubav prema umjetnosti i skulpturalnim oblicima.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tortik Annushka (@tortikannuchka)

Unatoč različitom podrijetlu i stilovima, Yavorskaya i Kungurov zajednički rade na svom elegantnom dizajnu kolača i moramo priznati – ne možemo se maknuti od njihovog feeda!

 

 

Foto: Tortik Annushka/Instagram