Možda nam je ova prislilno predložena samoizolacija pomogla da se vratimo na, kako se kaže, jednostavne postavke. Da usporimo tempo, obratimo pozornost na neke bazične stvari i stisnemo pauzu. Počnemo više cijeniti interijer koji nas okružuje.

S tom idejom je dizajnerski studio Z Lab iz Južne Koreje osmislio hotel koji ima samo jednu sobu, ali puno razloga da se osjećate ugodno u tom jednosobnom hotelu. Ovaj, vjerojatno, najmanji hotel na svijetu zove se Nuwa i nalazi se u povijesnom dijelu Seula, kvartu pod imenom Seochon. Jedna soba ima svega tridesetak metara kvadratnih, ali je u nju uspješno stalo sve što gostu treba za miran odmor. Uvučena je u jedno usko dvorište inače pretrpanog glavnog grada Južne Koreje, ali dovoljno daleko od ceste, prometa i znatiželjnih susjeda.

U sklopu sobe hotelske sobe je i podna kada, ugao za čitanje i veliki blagovaonski stol. Staklena stijena koja propušta dovoljno svjetlosti neizostavan je detalj kada govorimo o lijepim interijerima, a ova pruža pogled na maleno dvorište koje, unatoč veličini, približava prirodi.

Tamno drvo u kombinaciji sa svjetlijim tonovima tkanina, posuđa i zidova odraz su upravo umirujuće estetike s istoka koja je na cijeni. Nevjerojatno koliko zapravo ljepote stane u malo kvadrata. Ako se ikada zaputite u tom smjeru potražite ovaj jednosobni hotel na Airbnb-u.

 

Foto: Texture on Texture