Outdoor Hike&Bike Lošinj je projekt Turističke zajednice Grada Malog Lošinja u sklopu kojeg je kreirano i označeno čak 16 biciklističkih i 18 pješačkih staza i trasa!

Outdoor Hike&Bike Lošinj

Odlična je ovo prilika za sve one koji prve dane jeseni, ili bolje rečeno dane tzv. babljeg ljeta provode na Lošinju ili planiraju vikend putovanje u prirodu na jedan dobar hiking dan, ili dva. Naime, staze i rute na području Grada Malog Lošinja kreirane su i trasirane u svrhu digitalizacije i objave novog prikaza na službenoj internet stranici TZG Malog Lošinja. Zahvaljujući GPS oznakama i karti lokacija s detaljnim opisima i fotografijama, ljubitelji prirode i avanturizma moći će uživati u brojnim rutama te do sada neotkrivenim putovima Lošinja i njegovih manjih otoka. Šetajući atraktivnim putevima ili bicikliranjem po raznovrsnim stazama različitih dužina i zahtjevnosti, doći ćete do najljepših vidikovaca i vrhova, skrivenih plaža i uvala, živopisnih ribarskih mjesta, usamljenih kapelica i zaseoka, pastirskih stanova i starih vojnih fortifikacija.

Odaberite jednu od uređenih i obilježenih pješačkih ili biciklističkih staza, namijenjenih različitim kategorijama, od obiteljskih do onih zahtjevnijih. Obiđite i obližnje otoke Ilovik, Susak i Unije, koji će vam otkriti brojne zanimljive priče te svoju dugu tradiciju i povijest.

Preuzmite GPS trag i kartu ruta s detaljnim opisom pojedine staze s mrežnih stranica destinacije i bezbrižno uživajte u istraživačkoj avanturi na Lošinju!

Fotografije: Visit Lošinj, Unsplash