Iako ne želite stalno bacati ostatke hrane, ne možete se natjerati pojesti ih. Ako imate s tim problem, isprobajte ove tehnike koje će vam omogućiti da vaše jelo od dan prije ima okus potpuno novog obroka

Svijet mealprepa, odnosno pripreme hrane jednom tjedno koju ćete jesti sedam dana djeluje praktično, no u pravilu se svodi na to da osobe jedu tri dana zaredom identičnu hranu.

I dok netko može tako živjeti, drugima to dosta brzo dosadi – netko je tip za rutinu, a netko za raznolikost. Dapače, kad je ovako toplo malo nam je teže generalno i kuhati i peći, pa je odlazak u kuhinju postao pomalo velik izazov.

S obzirom na to da mi spadamo u kategoriju ljubitelja raznovrsne hrane, potražili smo po bespućima interneta razne savjete kako pretvoriti jelo od dan prije u potpuno novi obrok i sada to sve stavili na jedno mjesto!

Ključ je, naravno, kreativnost, ali ovi savjeti zaista puno pomažu da imate neku bazu.

Salata

Napravite tjesteninu i složite hladnu salatu od ostataka ili odite na verziju s bogatom salatom. Jedino što vam treba je priprema dresinga, poput grčkog jogurta, kiselih krastavaca ili kupite omiljeni u trgovini.

Buddha Bowl

Ako vam je ostalo malo mesa, seitana i povrća, odlična je ideja jednostavno pretvoriti sve u improvizirani Buddha bowl. Dodajte malo kvinoje ili kuskusa, omiljenu salatu (proljetnu mješavinu, crveni kupus ili mrkvu!), prelijte sve kupovnim humusom ili salsom koju imate u hladnjaku. I to je to – novo jelo!

Kajgana

Zašto biste jaja jeli samo za doručak? Ostatke hrane umutite s par jaja, zapecite i dodajte malo zelene salate po izboru (najbolje rukole!). Dodajte i mozzarelle ako ste je pronašli u hladnjaku kako bi se sve dobro povezalo i napravite pravu bombu zdravih masti i proteina. Ako želite, dodajte smjesi malo brašna i vrhnja i sve skupa zapecite. A možete iskombinirati i s prijedlogom ispod, tortiljama.

Tortilje

Čudo je što sve može postati tortilja. Ostalo vam je jelo s rižom? Mah, stavite ga na tortilju, dodajte luka, kozjeg sira ili fete, stavite sve na tavu i zapecite. Ako volite curry, ugurajte negdje i njega! Hrskavo, ukusno i zasitno!

Punjeni krumpir

Ovo je toliko ukusno da ćete ozbiljno početi to raditi na tjednoj bazi. Ako vam je ostalo variva, povrća i usitnjenog mesa, izdubite krumpir, stavite ga peći na 20-ak minuta, napunite ih ostacima hrane i natrag zapecite dok krumpirići ne postanu savršene nijanse.