Međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija grada Zagreba ovog petka, 16. srpnja, započinje svoje novo izdanje! U smanjenom obliku i poštujući epidemiološke mjere, Dvorišta će kroz deset dana programa po sedmi put otvoriti svoja gornjogradska vrata.

Ove godine Dvorišta će se od 16. do 25. srpnja održati na tri trenutno dostupne lokacije na Gornjem gradu – u poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11 te u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnog doma HAZU, na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

Područje Gornjeg grada je nažalost stradalo u razornom potresu, što je uz pandemiju bio još jedan od razloga zbog čega manifestacija prošle godine nije održana. Međutim, unatoč takvoj situaciji, kao i ograničenom broju dostupnih dvorišta, organizatori projekta žele poslati poruku optimizma – da je Gornji grad i dalje prostor na kojemu život nije stao.

Svaki dan u navedenom periodu, program manifestacije će se odvijati od 18 do 24 sata, a doživljaj će biti obogaćen ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak, prigodnom ugostiteljskom ponudom te pomno probranim intimnim akustičnim koncertima, po kojima su Dvorišta također postala prepoznatljiva.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Detaljan program pratite na Facebook stranici događanja.