Ako se već niste susreli s radom ovog nagrađivanog sjevernoirskog umjetnika koji živi i radi u Brooklynu, vrijeme je da otkrijete njegove preslatke dječje priče koje uvijek rado darujemo u svakoj prigodi

Upravo zato smo se jako razveselili kada smo na policama knjižara vidjeli njegov novi naslov “Dijete knjiga”, namijenjen uzrastu od šest godina pa na više.

Priča o djevojčici, “djetetu od knjiga” koja se otisne morem na svojoj splavi te stigne do kuće jednog dječaka, kojeg pozove da joj se pridruži u pustolovini u maštoviti svijet priče u kojem je sve moguće, slavi ljubav Olivera Jeffersa i Sama Winstona prema klasičnoj književnosti za djecu – ali sa suvremenim pomakom. 

Preslatki likovi plove čarobnim tipografskim krajobrazima Sama Winstona u ovoj predivnoj odi o snazi pripovijedanja, u kojoj mladi čitatelji uživaju u ilustracijama četrdeset omiljenih knjiga za djecu i uspavanki.

Oliver Jeffers_Sve što ćemo sagraditi

Dok ova priča nadahnjuje i potiče djecu da istraže, propituju i izmaštaju svoje bezvremene povijesti, prethodne knjige poput “Sve što ćemo sagraditi” uče ih o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi, važnosti stvaranja zajedničkih trenutaka, ali i beskrajnim životnim mogućnostima kroz priču o ocu i kćeri koji svojim alatom grade svoj dom, cestu do Mjeseca ili tunel koji vodi ka nepoznatim krajevima.

Oliver Jeffers_Evo nas tu smo

Tekst za slikovnicu “Evo nas, tu smo”, koja je bila bestseler br. 1. na listi uglednog New York Timesa te najbolja knjiga 2017. godine časopisa Times, Jeffers je napisao neposredno nakon rođenja sina, u želji da mu prenese sve potrebne “upute” za život na planeti Zemlji koja “zna biti jako zbunjujuće mjesto”.
Tako mu objašnjava položaj Zemlje u svemiru, njenu atmosferu i reljef, živi svijet i svoja osobna zapažanja o ljudima koja odašilju univerzalnu poruku tolerancije. 

“Neke su stvari na našem planetu prilično zamršene, no ima i onih krajnje jednostavnih: mnogo je nas koji dijelimo ovaj planet, stoga budi ljubazan” – poruka je i odraslima koje bismo se svi ponekad trebali češće prisjetiti. 

Stoga pronađite iskrenu i toplu planetu Olivera Jeffersa.
Evo je, tu je – u Školskoj knjizi, ali vidjeli smo da je sigurno doputovala i do drugih knjižara.

 

Foto: Školska knjiga