Jedna od najljepših pozornica na jadranskoj obali – Ljetna pozornica u Opatiji, ovog će vikenda ugostiti vrhunska regionalna glazbena imena. U petak i subotu, 22. i 23. srpnja u sklopu Offline Music Festivala u Opatiju stižu regionalna koncertna atrakcija S.A.R.S., rock institucija Goran Bare & Majke, novovalna ikona Jura Stublić & Film, pop princeza Ida Prester s bendom Lollobrigida, zagrebački pop rock bend Bang Bang i perspektivna mlada kantautorica Lu Jakelić.

Kvarnerska publika će kroz dva dana trajanja festivala moći uživati u vrhunskim izvedbama antologijskih rock pjesama, bezvremenskih klasika i regionalnih hitova. Za premijerno izdanje Offline Music Festivala objavljena je detaljna satnica, a donosimo i izjave izvođača uoči njihovih nastupa.

Jura Stublic
Jura Stublić

Za prvu večer festivala, u petak 22. srpnja, već se s nestrpljenjem iščekuje nastup jedne od najpopularnijih grupa u regiji – benda S.A.R.S., kojima će ovo biti prvi nastup u Opatiji, a sa sobom donose bogatu setlistu dobro poznatih regionalnih hitova. Istu večer nastupit će i Ida Prester s bendom Lollobrigida, koja otkriva kako ‘publika može očekivati dobru žurkicu – komadić dobre energije i dosta plesa’. Prema najavi, izvest će najbolje od zadnjih skoro 20 godina rada – najpoznatije pjesme Lollobrigide, kao i pjesme nastale u zadnje tri godine.

Ida Prester
Ida Prester

Koncertni dio prve večeri festivala otvorit će zagrebačka pop rock grupa Bang Bang, s Larom Antić u glavnoj ulozi, koja poručuje: “U Opatiju stižemo u punoj spremi, s najbržom i najglasnijom setlistom. Prema prognozi očekujemo vruću večer, ali mi definitivno nećemo štedjeti grla, instrumente ni razglas.”

Goran Bare
Goran Bare

Druga večer, subota 23. srpnja, bit će u znaku rock’n’roll energije i novovalnih nota. S gotovo sat i pol koncertnog repertoara na pozornicu stiže Goran Bare & Majke, koji će publiku provesti kroz gotovo četiri desetljeća antologijskog rock repertoara. Uz njega, pred publiku će stati i ovogodišnji dobitnik Porina za životno djelo, Jura Stublić, zajedno sa svojim bendom Film, a koncert najavljuje riječima: “Odsvirat ćemo sve naše najveće hitove. Program je energičan i uplifting, pa ga preporučujem mlađoj publici i svima koji se osjećaju mladi.”

Lu Jakelic_Promo Photo 01
Lu Jakelić

Uz njih, drugu festivalsku koncertnu večer otvorit će Lu Jakelić, jedna od najperspektivnijh mladih kantautorica domaće scene, koja će se ovom prilikom publici uživo predstaviti sa svojim bendom te najaviti i novi studijski album “Šesto čulo”, čiju objavu možemo uskoro očekivati.

SARS
S.A.R.S.

Vrata festivala obje večeri otvaraju se u 20 sati, a prije početka koncerata za finu glazbenu selekciju brinut će DJ Rea. Koncerti započinju u 20:30 sati, a detaljnu satnicu pronađite u nastavku te na društvenim mrežama festivala. Ulaznice za Offline Music Festival dostupne su u prodaji, po cijeni od 200 kn (festivalska) te 120 kn (jednodnevna), online putem Eventim.hr te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim.

Ljetna-pozornica-Opatija

Offline Music Festival, Ljetna pozornica Opatija

petak, 23. srpnja:

20:00 – 20:30 DJ Rea

20:30 – 21:15 Bang Bang

21:30 – 22:30 Ida Prester & Lollobrigida

22:40 – 00:10 S.A.R.S.

subota, 24. srpnja:

20:00 – 20:30 DJ Rea

20:30 – 21:15 Lu Jakelić

21:30 – 22:30 Jura Stublić & Film

22:40 – 00:10 Goran Bare & Majke