Nakon namještaja s brojnim praktičnim rješenjima koje smo navikli gledati iz radionice hrvatskog brenda Modulos, ove sezone nastupili su sa statement komadom namještaja.

U suradnji s hrvatskim brendom koji već duže vrijeme oduševljava svojim betonskim proizvodima poput lončanica za biljke, sjenila te dekorativnih zdjela, dizajnirali su kolekciju pomoćnih stolića Botanical koja sa sobom donosi zanimljiv spoj detalja prirode i mudrosti drevnih civilizacija. Osim što se mogu podesiti kao side table ili coffee table, u sebi imaju i kalendar za praćenej zalijevanja biljaka.

Duboko poštovanje i njihova filozofija slavljenja prirode bili su inspiracija za stvaranje ove nove kolekcije koja će se u interijeru uklopiti kao multifunkcionalni, negenerički komad namještaja.

Botanical Temple i Botanical Mist dolaze s betonskom, ručno izrađenom multifunkcionalnom lončanicom koja u tren može postati zdjela za voće, a  zaštićena je ekološkim premazom na bazi vode, neškodljivim za živa bića i okoliš. Dizajnu lončanice posebnu dimenziju daje korištenje pigmenata na bazi željezovih oksida. Ploča stolića izrađena je od visokokvalitetne brezine šperploče, zaštićene ekološki prihvatljivim premazom od prirodnog ulja.

“Kada smo razmišljali o dizajnu, nit vodilja je bila dizajnirati statement komad namještaja koji će k tome biti i multifunkcionalan. Kolekcija Botanical ljubitelje biljaka oduševit će kalendarom uz pomoć kojega mogu pratiti redovitost zalijevanja biljaka. Ova multifunkcionalna lončanica u tren može postati i zdjela za voće ili za vaše omiljene zdrave grickalice. Ili jednostavno, ovaj pomoćni stolić može se transformirati u coffee table koji će se uz to istaknuti i kao dopadljiv, dekorativni komad namještaja”, rekli su Matej Grozdanović i Tonći Urošević, suosnivači ovih malih hrvatskih brendova čiji se rad ogleda u stvaranju proizvoda koji svojim dizajnom i svojom pričom uistinu mogu oplemeniti baš svaki dom.

Suradnja se rodila na Instagramu gdje su se pronašli, što je i logično, jer su upravo društvene mreže poput Instagrama i Pinteresta postale predvodnice u kreiranju trendova u uređenju interijera.

Botanical kolekcija pomoćnih stolića dostupna je ovdje, a potražite ju i ovdje.