Zoom je u sklopu svoje digitalne platforme uveo novu značajku pod imenom Immersive View

Cilj značajke je učiniti online sastanke i druženja zabavnijima te očito impresivnijim. Ova dodatna značajka najavljena je još tijekom prošlogodišnje službene konferencije Zoomtopia, ali tek je nedavno predstavljena korisnicima platforme. Moći će ju koristiti svi korisnici besplatnih te profesionalnih Zoom računa.

Koristeći postojeću Zoomovu tehnologiju virtualne pozadine koja ima mogućnost odvajanja korisnika od njihovih stvarnih životnih okruženja, Immersive View koristi “izrezane portrete” svih sudionika i automatski ih raspoređuje u virtualno okruženje realističnog izgleda. To uključuje lokacije kao što su soba za sastanke, kafeterija, učionice i još mnogo toga. Dakle, ova Zoomova značajka pruža iluziju da ste u istom okruženju kao i ostali sudionici vašeg online sastanka. Zasad je omogućeno da čak 25 sudioniak bude postavljeno “u istu prostoriju” s istom pozadinom.

Tvrtka je istaknula kako domaćini online sastanaka mogu dodatno prilagoditi virtualnu lokaciju promjenom veličine i kretanjem po portretima sudionika, kao i učitati vlastitu sliku koja će se koristiti kao pozadina.