Svi posjetitelji slavnog pariškog muzejskog kompleksa Grand Palais ovog vikenda imaju priliku kući otići s vrijednom umjetninom. Potpuno besplatno.

Sa željom da se prilagode alternativnim načinima prezentacije umjetnosti u ovim izazovnim vremenima, voditelji ključnih pariških umjetničkih lokacija; galerije Perrotin i izložbenog prostora Grand Palais, udružili su snage u projektu pod imenom “Wanted! Art is Yours at Grand Palais”. Organiziraju ga vikend 24. i 25. listopada, a ideja koja stoji iza naslova podrazumijeva 20 odabranih vrijednih radova koje je galerija Perrotin donirala za ovu svrhu, a koje će posjetitelji morati sami potražiti unutar muzeja. Kada ih pronađu, nose ga kući i njihov je.

Popis radova nalazi se na instagram profilu @wanted__gp, a između ostalog ‘u igri’ je sve od litografija, unikatnih vrijednih slika pa do skulptura. Neke od vrijednosti koje se pklanjaju sretniku koji ih pronađe su skulptura morske zvijezde s potpisom Elmgreen & Dragset, zatim oštećena bista božice Dijane Daniela Arshama koja je definitivno pravi ‘art ulov’, a niti statua Happy Monkey s potpisom umjetnika Bharti Khera nije zanemariva.

https://www.instagram.com/p/CGm9A7iF20y/

Foto: Instagram