Prije pet dana Facebookom se počela širiti informacija o hvalevrijednoj inicijativi DIY Plac. To je online event koji želi podržati sve kreativce, hobiste, profesionalce u vidu objave, dijeljenja i promocije radova na društvenim mrežama, potpuno besplatno. A vrijeme u kojem živimo nas poziva upravo na to – dati podršku malim, lokalnim idejama.

Projekt su osmislile Iva, Antonela, Nastja, a u sklopu eventa koji možete potražiti ovdje, već sada ćete pronaći puno umjetničkih radova i imena; od nakita, ilustracija, slika, dizajna za kuću, tattoo ponuda i različitih prijedloga za darivanje. Više o tome su nam rekle u nastavku.

“Projekt DIY Plac nastao je spontano, iz želje da se u ovo Covidom pogođeno vrijeme ponudi sajam odnosno market koji bi okupio sve umjetnike na jednom mjestu, i one profesionalne, i one koji izrađuju i bave se kreativnošću u slobodno vrijeme. Općenito kako bi okupio ručno rađene proizvode u sklopu jedinstvene platforme, a istovremeno potaknuo na kupovinu istog za vrijeme blagdana.

S druge strane, ovim smo projektom istovremeno željele pomoći onima koji od toga žive. Prvotno je plan bio, uz Antonijinu potporu i pomoć ,organizirati plac u sklopu Reciklaonice, no budući da se moramo pridržavati epidemioloških mjera, što nam je svima u cilju, zajedničkim smo snagama projekt postavile samo u virtualnom izdanju. Tako je nastao online event DYI Plac koji dijeli i poziva na dijeljenje radova svih umjetnika koji nam se jave. Čar ovog online izdanja jest da ako već nismo u prilici pomoći i sudjelovati kupnjom, imamo priliku barem zapratiti umjetnike, podijeliti njihov rad te barem na taj način iskazati podršku vrijednim prijaviteljima jer u virtualnom svijetu podrška znači sve.

Stoga evo pozivamo i tebe koji čitaš, da posjetiš online event, zapratiš profile, zaljubiš se u neku od ponuda i pronađeš nešto baš za sebe ili svog bližnjeg. Plac je i dalje otvoren za prijave, objavljujemo na Facebooku i na Instagramu, povezujemo i stvaramo zajednicu. Nema žiriranja, nema odlučivanja, tu smo za sve i svatko ima priliku pokazati ono što radi.”

Projekt traje sve do 24. prosinca, a više informacija potražite ovdje.