Konačno! WhatsApp dobiva bolje glasovne poruke u sljedećih nekoliko tjedana

WhatsApp je najavio da će u narednim tjednima uvesti neka poboljšanja glasovnih poruka, uključujući mogućnost slušanja poruke dok čitate druge razgovore i reproduciranja poruka brzinom od 1,5 ili 2 puta. Iskreno, dugo im je i trebalo.

Poboljšava se i iskustvo snimanja poruka. WhatsApp će omogućiti pauziranje (!) i nastavak snimanja glasovnih poruka, tako da ne morate ostavljati velike praznine u tišini ako razmišljate što sljedeće reći ili ponoviti snimku ako trebate odrediti razgovor u stvarnom životu. Također ćete moći preslušati poruku prije nego što je pošaljete kako biste bili sigurni da niste slučajno odsječeni ili uključite nešto što niste htjeli.  Čini se da oni “Joj, ček'” koji dobijete od prijateljice prije nego čujete kako joj se mobitel bori s novčanikom u torbi, odlaze u ropotarnicu prošlosti.

WhatsApp promjene, vizualizacija

Bit će i određenog estetskog poboljšanja. Umjesto da samo koristite liniju za prikaz napretka reprodukcije glasovne poruke, WhatsApp će sada koristiti valni oblik stvarne poruke. Osim toga, možda najvažnije, WhatsApp može zapamtiti gdje ste bili kada ste pauzirali reprodukciju i dopustiti vam da ponovno počnete s reprodukcijom od tog trenutka kako ne biste morali ponovno slušati cijelu poruku. Odsad će biti puno lakše slušati glasovne poruke od 10 minuta.

Ova poboljšanja vjerojatno će se mnogo koristiti – WhatsApp kaže da korisnici u prosjeku šalju čak 7 milijardi glasovnih razgovora dnevno. Iako su neke slične značajke već bile dostupne u drugim aplikacijama, svakako je lijepo vidjeti da WhatsApp, iako dosta kasno ako možemo primijetiti, uvodi ove promjene.

Foto: WhatsApp