Iako u razgovoru o vjenčanju većina žena mašta o vjenčanici i nikako se ne može odlučiti za onu ”pravu”, odijela su također zanimljiv odabir koji izlazi iz provjerenih okvira te vjenčanoj ceremoniji podaruje dašak svježine. 

Jedna od najsigurnijih opcija uključuje klasično bijelo odijelo s hlačama na crtu i strožim sakoom. Naravno, odijelo možete upotpuniti decentnim nakitom, a kao začin cijele kombinacije bit će cipele. Osim bijelih modela, jako dobar odabir su i varijante u boji. Odabirom primjerice plavih ili narančastih cipela, vjenčanom izdanju s odijelom podarit ćete chic pečat te dozu dinamičnosti koja će ugasiti monotoniju. Isto tako, možete se odlučiti i za efektne sandale upotpunjene raznim detaljima poput perja, perli ili štras elemenata.

@mvb
@vanessaaxente

Nadalje, osim minimalističkih, jasnih krojeva, nama se jako sviđaju i odijela koja koketiraju s oversized estetikom, asimetrijom i igrom dimenzija. To znači da se možete poigrati sa širim gornjim i užim donjim dijelom ili reljefnim detaljima. Tu mislimo na 3D ruže ili slične varijante koje će cijeli look podići na posve novu razinu. Nadalje, jako dobar detalj je i remen, međutim ne mislimo na klasične modele, već na pojas od određene tkanine koji će najbolje izgledati bude li u kontrastu s bojom odijela.

@mvb

Nakon što ste odabrali savršeno odijelo i detalje, važno je razmisliti i o ostalim modnim komadima koji će vašu kombinaciju učiniti jedinstvenom. Umjesto tradicionalne bijele košulje, razmislite o svilenom topu u nekoj boji koji će dodati dubinu i sofisticiranost vašem izgledu, a zanimljiv dodatak mogu biti i mašna ili elegantna marama s uzorcima. S druge strane, ako ste skloni dodatnoj personalizaciji, custom-made odijelo je odličan izbor jer će vam omogućiti da radite s dizajnerom na stvaranju komada koji je potpuno prilagođen vašem ukusu i tijelu – od izbora tkanine, pa sve do detalja kao što su dugmad, podstava s potpisom ili čak monogram.

Mango
Valentino Garavani
Self Portrait
Saint Laurent
Rebecca Vallance
Mango
Self Portrait
Lanvin
DESTREE
Alexander McQueen

 

Foto: Mytheresa, Farfetch, Net-a-Porter, Instagram / @@vanessaaxente