U starome dijelu Raba, ispod četiri zvonika, između uskih uličica svoja vrata ponovno otvaraju – KANTUNI

Već šestu godinu zaredom (s iznimkom protekle godine u kojoj je manifestacija otkazana zbog pandemije) KANTUNI predstavljaju i promoviraju čarobne ambijente i neponovljive ljepote Grada Raba, otkrivajući svim posjetiteljima, ali i cjelokupnoj javnosti, jedinstvene rapske lokalitete u spoju s ambijentalnim uređenjem, biranom glazbom uživo, urbanom zabavom i kvalitetnom ponudom.

Za sve koji ih još nisu doživjeli, ali i za dosadašnje posjetitelje – od petka 6. do utorka 10. kolovoza, svakog dana od 19 h do 24 h – idealna je prilika za novi susret na jedinstvenim rapskim Kantunima.

Prekrasni mediteranski park Dorka (Kantun svjetla), tajnovita Mahačeva vila (Skriveni kantun) i veličanstveni lokalitet Svetog Ivana (Kantun doživljaja) – svaki kantun otoka Raba u sklopu ovogodišnjeg projekta bit će doživljaj za sebe i svaki će na svoj način ponuditi svojim posjetiteljima puno dobrih razloga za dolazak i uživanje.

kantuni rab

KANTUNI se, dakako, kao i sve druge manifestacije, moraju pridržavati aktualnih epidemioloških mjera i pravila, pa će u tom smislu, ove godine, kantuni Dorke i Svetoga Ivana biti Covid Free zone za posjetitelje s važećim potvrdama. S druge strane, kantun Mahačeve vile bit će otvoren za sve posjetitelje uz ograničenje broja posjetitelja na lokaciji.

kantuni rab

“Kantuni su sjajna ideja: Volimo Rab zbog Kantuna”, samo je jedna od brojnih poruka zabilježena u knjizi dojmova, ova konkretno od posjetitelja iz Verone, koja najbolje opisuje posebnu atmosferu i oduševljenje posjetitelja ponudom i sadržajima kulturno-turističke manifestacije koja se održava uz potporu i u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Rabom.

kantuni rab

A kada jedinstvenim ambijentima i vrhunskoj ponudi pridružimo i vrhunske glazbenike – Acoustic duo “Mellon” koji su oduševili na zadnjim Kantunima, fantastični Nina Herr (vokal) i Luka Brenko (gitara) koji na Rab stižu direktno s poznatih zagrebačkih Dvorišta, Mihaela Palić iz poznate glazbene obitelji sestara Palić, mladi i talentirani Neo koji je prije nekoliko mjeseci lansirao svoj prvi autorski singl te jedna i neponovljiva Ivana Galić kojoj ne trebaju dodatne najavejedno je sigurno: od 6. do 10. kolovoza – vidimo se na Kantunu!

kantuni rab

Lokacije

PARK DORKA – Kantun svjetla (Covid free)

Na samome vrhu poluotoka na kojem se smjestio stari grad Rab, u jedinstvenome ambijentu povijesnih zidina, prekrasni je mediteranski park Dorka sa spomenikom svetom Marinu u središtu. Rabljani s ponosom ističu toga klesara s Raba, koji je u 3. stoljeću udario temelje današnje države San Marino. Ljepota ovoga parka oduzima dah, a u posve novome svjetlu zasjat će u sklopu “Kantuna” – kada ćemo ga preobraziti u “Kantun svjetla”, posebno pripremljen za ugodan boravak, opušteno druženje i uživanje.

MAHAČEVA VILA – Skriveni kantun (ulazak uz ograničenje broja posjetitelja)

Čim sa središnje gradske Pjacete krenete dalje put Gornje ulice, u palači slijeva u kojoj danas odjekuju veseli zvuci glazbe mladih polaznika Glazbene škole, nalazi se “Skriveni kantun” naših “Kantuna”. Tu Vas očekuje neponovljivi ambijent, čudesni pogled na Uvalu sv. Eufemije, vrhunska glazba, intimna atmosfera… Pa ima li boljeg poziva, nego da se sretnemo na “Skrivenom kantunu”!

SVETI IVAN – Kantun doživljaja (Covid free)

Nastavite li dalje Gornjom ulicom uskoro ćete stići i do najzapadnijega od četiri rapska zvonika. A ispod njega do jednoga od najvećih bisera rapske baštine (ako je među mnogobrojnim biserima staroga Raba uopće moguće napraviti takav odabir!). Ostaci crkve sv. Ivana Evanđelista posve prirodno su se nametnuli kao jedinstvena pozornica na otvorenom. Uživati u vrhunskim glazbenim izvedbama ispod golemoga zvonika u povijesnom ambijentu srednjovjekovne bazilike sasvim je posebni doživljaj. Trebate li doista dodatnu pozivnicu da doživite “Kantune”?