Prošla je godina za posljedicu imala prizemljenje više od 66% zračnog prometa, na globalnoj razini. Uglavnom se putovalo tamo gdje se mora, a manje tamo gdje se želi.

Najavljeno je da će Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik ovog ljeta imati direktnu avioliniju prema novoj berlinskoj zračnoj luci Berlin Brandenburg. Sva ova četiri hrvatska grada imala su i ranije vezu sa starim aerodromom Berlin Tegel koji je zatvoren. Kompanija Eurowings za ljeto 2021. najavila je nove letove do novog aerodroma. Prva u promet kreće linija Berlin-Split-Berlin i to od 3. travnja, a kompanija planira letjeti na ovom potezu sve do 30. listopada, i to svake subote, a od 1. lipnja broj tjednih letova popest će se na dva jer se uvodi dodatni let utorkom. Linija Berlin-Dubrovnik–Berlin krenut će u promet 9. svibnja i letjet će sve do kraja ljetnog reda letenja, 24. listopada. Linija Berlin – Rijeka – Berlin kreće od 15. svibnja do 30. listopada, također jednom tjedno, a linija Berlin-Zadar-Berlin najavljena je od 22. svibnja do 30. listopada, također će letjeti jednom tjedno.

Mađarski niskotarifni avioprijevoznik Wizz Air danas je najavio još jednu novu liniju prema Zračnoj luci Split za ljeto 2021. Svega pet dana nakon što je najavio liniju Gdanjsk-Split koja u promet kreće od 17. lipnja pa sve do sredine rujna, kompanija javlja kako se od 6. lipnja uvodi linija Oslo-Split-Oslo koja će prometovati dva puta tjedno.

Španjolska nacionalna aviokompanija Iberia potvrdila je kako planira svoj povratak u Dubrovnik i Zagreb već u ožujku ove godine. Povratna linija Madrid-Zagreb ima najavljen prvi let ove godine za 27. ožujka i s time možete računati 3 puta tjedno do kraja travnja. Iz Madrida za Dubrovnik će se letjeti od 25. ožujka.

Njemačka kompanija Condor najavila je kako će ponovno ovog ljeta povezati Zadar i Frankfurt. Također, Split i Zadar jedine su hrvatske zračne luke u redu letenja Condor Airlinesa za ljeto 2021. godine. Novosti će biti vjerojatno još, a ovo je samo početak planiranja putovanja koja možda i nisu dio tako daleke nam budućnosti.

Foto: Unsplash