Po uzoru na prošlu godinu, KD Čistoća d.o.o. Rijeka poziva sve zainteresirane na prijavu radova za izložbu recikliranih dizajniranih predmeta u Riperaju.

Izložba “Novi život starih predmeta” je osmišljena s ciljem podrške građanima u njihovom nastojanju da utječu na sprječavanje nastanka otpada i poticanje ponovne uporabe. Akcija je započela 16. studenog, a završava 06. prosinca 2020., a svi imaju pravo sudjelovanja. Žiri će odabrati 10 najboljih radova koji će biti izloženi u Riperaju u razdoblju od 14. prosinca 2020. godine do 8. siječnja 2021. godine.

Autori odabranih 10 radova će biti nagrađeni s po dvije ulaznice za predstavu Orašar koja će se održati 19. prosinca 2020. godine u HNK Ivana pl. Zajca. Svi zainteresirani mogu svoje radove prijaviti slanjem fotografije rada uz ime i prezime (ili pseudonim), naslov rada i kratki opis koncepta na e-mail info@cistoca-ri.hr .

S prošlogodišnje izložbe “Novi život starih predmeta”

Radovi će se procjenjivati na temelju nekoliko kriterija; krajnji proizvod mora biti izrađen od otpadnog materijala ili predmeta koji bi u protivnom bili odbačeni, promatrat će se kreativni koncept rada i filozofija oblikovanja, funkcionalnost (ako se radi o novom uporabnom predmetu – upcycle) te estetika (boje, kompoziciju, urednost izvedbe).

Foto: Unsplash, Facebook