Nedavno održani svjetski tjedni mode sa sobom su donijeli i neke nove street style trendove!

New York, Pariz, London, Milano – modne prijestolnice do nedavno su svjedočile novim modnim trendovima, kreacijama luksuznih modnih kuća, celebrity pojavljivanjima, ali i uličnoj modi. Iako se s posljednjim zbivanjima na mapi svijeta čini da je sve daleko iza nas, prisjećamo se kakve su modne kombinacije uhvaćene objektivima street style fotografa. Nova sezona je ispred nas, nadamo se da će biti dovoljno pozitivna da se usredotočimo na ono lijepo – što ćemo u njoj nositi! Slijedi nekoliko viđenih trendova koje možete isprobati!

Manje je više

Što manje odjevnih komada to bolje. Isto tako, što manje pokazivanja kože je zagonetnije. Završetak zime obilježili su ‘all covered up’ lookovi, osobito zbog visokih čizmi koje ovakvim kombinacijama daju dodatan dojam, čak bolji nego da čizme vidimo u cjelosti.

Igra slojeva 

Slojevitost je postala prejednostavna riječ na nove lookove street style. Fashionistice su ovom trendu dale novo značenje time da je doslovce teško zaključiti što su sve iskombinirale na sebe. Košulja, prsluk, odijelo, jakna, je li ispod i pulover? Tajna je i u kombinaciji i spajanju potpuno suprotnih materijala poput recimo lana i pletiva.

Jednobojni kolorizam

Odaberite omiljenu boju i onda odjenute sve u toj nijansi, samo svjetlije ili tamnije. Time ćete postići jedan od novih street style trendova. Do sada je to bio monokromatski stil, a nova je tajna u pravilnom nijansiranju.

Koža & lateks

Nema straha od kombiniranja ova dva snažna materijala, naravno pričamo o umjetnoj koži, nikako pravoj. Budite ekološki osvještene, pronađite vintage komade i ne bojte se eksperimentirati s ovakvim kombinacijama, osobito kada se radi o nekom dobrom partyju.

Novi minimalizam

Minimalizam koji su nametnule Instagram influncerice je minimalizam prepun volumena, ovesized krojeva, pouch torbica, pastelnih boja i mekanih materijala. Odjenite se u njega od glave do pete i imate savršen dnevni look koji će svi primjetiti.

Retro is back

Volite sedamdesete? Ali i osamdesete i šezdesete godine? Ako želite, sve ih nosite u jednoj kombinaciji. Super ideja za izdvojiti se iz mase je ‘furati svoj film’. Recite ‘ne’ trendovima i odjenite omiljene second hand ulove ili složite kombinaciju koja će biti super zabavna baš vama.

Power kompleti

Odijelo, kostim, pletena majica i hlače – kompleti su zasigurno najtraženiji kada pričamo o sezoni proljeće 2020. Odaberite onaj koji najviše odgovara vašem stilu, upotpunite ga omiljenim modnim dodacima i bez pardona reciklirajte ovaj look iznova.

Bijela je nova crna

Klasičarke će voljeti to što je bijela boja zamijenila crnu, ili nijansa bijele kave, slonove kosti, bež… Tako se umjesto crnih čizama nose bijele, a plavih traperica bijeli traper. Bijela boja toliko je omiljena da su ‘all white’ lookovi jedni od najčešćih prijedloga za novu sezonu. I izgledaju odlično, zar ne?

Foto: Getty Images