Novi Renault Mégane GrandCoupé odlikuje se elegantnim i profinjenim dizajnom

Mégane GrandCoupé posebno cijene kupci koji traže kompaktne limuzine u segmentu C. Zahvaljujući njima, taj je model prodan u više od 200.000 primjeraka otkako je predstavljen 2016. godine. Prodaja u gotovo trideset zemalja pridonijet će međunarodnom širenju marke Renault. U još profinjenijem ruhu, novi Renault Mégane GrandCoupé vrvi najnovijim tehnologijama koje povećavaju sigurnost i udobnost na cesti.  Hrabro pokazuje svoj stil i naglašava svoju privlačnost kako bi osvojio zahtjevne kupce.

Elegantan i profinjen dizajn

Novi Mégane GrandCoupé diči se LED svjetlima koja su u cijelosti izvedena u tehnologiji Pure Vision. Ta svjetla učinkovitije osvjetljavaju cestu, a krasi ih i prepoznatljivi Renaultov svjetlosni potpis u obliku slova C. Na prednjem kraju smjestili su se novi odbojnik i maska s kromiranim umetcima, dok su za veću aerodinamičnost zaslužni deflektori zraka ispred prednjih blatobrana. Njegov je profil sada naglašen novim dizajnom blatobrana te osvjetljenjem u ručicama vrata. Novi Mégane GrandCoupé dostupan je u sedam boja karoserije, uključujući novu sivu boju Highland. Dostupni su i novi naplatci dimenzija od 16 do 18 inča.

Ergonomska, modernizirana i udobna unutrašnjost

Novi Mégane GrandCoupé opremljen je digitalnom pločom veličine do 10,2 inča. Ovisno o zemlji, digitalna ploča uključuje navigaciju koja vam pomaže da na intuitivan način prilagodite vožnju. Na armaturnoj ploči nalazi se (ovisno o razini opreme) novi, dvostruko veći 9,3-inčni zaslon multimedijskog sustava čiji okomiti dizajn unosi dašak suvremenosti u putnički prostor.

Novi povezani multimedijski sustav Renault EASY LINK nudi čitav niz multimedijskih sadržaja i značajki, navigaciju te postavke sustava Multi-Sense. Kako bi njihova uporaba bila još ergonomičnija, komande sustava za pomoć u vožnji grupirane su na upravljaču te je olakšan pristup tipkama na središnjoj konzoli, kao što je pokazivač temperature. Novi Mégane GrandCoupé opremljen je i samozatamnjujućim unutarnjim retrovizorom bez okvira, kromiranim umetcima na komandama klima-uređaja i novim presvlakama za potpuni doživljaj u unutrašnjosti. Vozači sada mogu uživati u još udobnijem vozačkom položaju jer im je na raspolaganju električno podesivo sjedalo.

Personalizirani doživljaj vožnje

Novo sučelje multimedijskog sustava Renault EASY LINK nadahnuto je pametnim telefonima pa je stoga još fluidnije i intuitivnije. Objedinjuje funkciju prepoznavanja glasovnih naredbi, telefoniranje putem sustava Android Auto i Apple CarPlay, pretraživanje odredišta i preuzimanje navigacijskih uputa putem Googlea te prikaz cijena goriva i informacija o prometu u stvarnom vremenu. Ovisno o zemlji, kupci se s pomoću aplikacije za pametne telefone MY Renault mogu povezati s multimedijskim sustavom Renault EASY CONNECT kako bi upravljali svojim vozilom na daljinu, locirali ga nakon parkiranja, slali mu precizne navigacijske upute i još mnogo toga. 

Uz četiri postojeća načina rada (Eco, Comfort, Sport i MySense, ovisno o motoru), tehnologija MULTI-SENSE neprekidno se razvija kako bi vam ponudila još veći užitak vožnje. Osim ergonomičnijih, intuitivnijih i jednostavnijih postavki, sustav uključuje nove boje ambijentalnog osvjetljenja te aplikaciju R-Sound za prilagodbu zvuka motora. 

Zaslon digitalne instrumente ploče (7 ili 10,2 inča) može se prilagoditi odabirom widgeta, primjerice pokazivačima potrošnje goriva u načinu rada Eco i snage u načinu rada Sport.

Novi sustavi za pomoć u vožnji koji povećavaju vašu sigurnost

Novi Mégane GrandCoupé donosi nove sustave za pomoć u vožnji koji vožnju čine sigurnijom i ugodnijom: 

Adaptivni tempomat s funkcijom Stop&Go održava razmak od vozila ispred pri zadanoj brzini te nadzire ubrzavanje i kočenje.

Sustav aktivnog kočenja u nuždi poboljšan je funkcijom prepoznavanjem pješaka. Taj sustav povećava sigurnost upozoravanjem vozača na opasne situacije i aktiviranjem kočnica onda kada to vozač propusti učiniti. 

Upozorenje na nadolazeći promet straga prepoznaje nadolazeće vozilo i upozorava vozača prilikom vožnje unatrag.

Usto je funkcija ručne kočnice Auto-Hold, koja zadržava vozilo na mjestu i kad je ručna kočnica otpuštena, poboljšana i pruža udobniju i ugodniju vožnju gradom. Kako bi vožnja bila sigurnija i udobnija, novi Mégane GrandCoupé i dalje uključuje upozorenje na izlazak iz voznog traka, upozorenje na umor vozača i upozorenje na vozilo u mrtvom kutu.

Ponuda motora proširena 1.0 TCe motorom

Novi Mégane GrandCoupé nudi široku paletu motora, prilagođenu različitim tipovima kupaca i u skladu s novom normom Euro 6D FULL:

– Benzinska inačica dostupna je s posve novim, učinkovitim 1.0 TCe motorom s izravnim ubrizgavanjem koji razvija 115 KS (s ručnim mjenjačem) te smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2

Motor 1.3 TCe, opremljen filtrom krutih čestica, i dalje je dostupan u inačici od 140 KS (sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom EDC).

– Dizelska inačica s motorom 1.5 Blue dCi dostupna je u inačici od 115 KS (sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom EDC).

„Pet godina nakon što je predstavio Mégane GrandCoupé, Renault je odlučio obnoviti taj prestižni model zavodljivih linija i poboljšati njegove vozne osobine i udobnost koji ga čine tako uspješnim. Za personaliziran doživljaj vožnje pobrinule su se nove tehnologije kao što je multimedijski sustav Renault EASY LINK, profinjena unutrašnjost s modernom završnom obradom i novi, učinkovitiji 1,0-litreni benzinski motor TCe. Tu je i najnovija generacija sustava za pomoć u vožnji koja zaokružuje ponudu tehnologije u novom Méganeu GrandCoupé.” Marion Humeau, direktorica marketing pri odjelu za srednje velika vozila Grupe Renault.