Nakon što smo vam najavili gastro novosti koje se spremaju na zagrebačkim lokacijama Trešnjevka, Gračani i Varšavska ulica, donosimo tri nove vijesti.

Gastro scena doista ne miruje, a Zagreb će uskoro dobiti nova tri mjesta koja vrijedi obići i koja će definitivno obogatiti ponudu grada. Njihov zajednički nazivnik – jako uskusne slastice za sve sladokusce!

Janjine krafne dobivaju svoju stalnu adresu
IG@proff33_

Da, Janjine krafne kojima popularnost raste iz dana u dan, dobivaju svoju stalno adresu u Ilici 33. Do toga je izgleda moralo doći jer količine koje su trenutno sezonski dostupne na adresama Broom 44 na Dolcu, Express bar u Petrinjskoj te kavana Kavkaza, naprosto nisu dovoljne. Ove mekane prhke delikatese čije punjenje raskošno klizi nepcem odsad će biti dostupne tijekom cijele godine i nudit će se u različitim verzijama te će se kroz godinu nadopunjavati novim idejama, kako je najavljeno. Dobitna kombinacija za ovu novu go to slatku adresu su Janja Benić odnosno Janjolinka te Igor Gudac, vlasnik Brooma 44, itekako drag publici koja vjerno i u velikom broju posjećuje njegov lokal na Dolcu. Veselimo se.

Novi bistro i pekarnica u Branimirovoj
IG@ boogielab_zagreb

S prošlogodišnjeg adventskog Fuliranja, jedna je kućica bila jako posjećena. Radi se Boogie Labu koji se tada predstavio ukusnim sezonskim slatkim adutima kao što su kultni Panettone, Germknedle alla Panettone i Kronut. Tada su već najavili novosti koje pripremaju, a posljednja informacija je da ih pripremaju u Branimirovoj ulici gdje se uskoro otvara Boogie Lab, pekarnica i bistro. Za pekarski dio će ponovno biti zadužena ekipa iz sjajne Kroštule dok će bistro na noge postaviti iskusan vizionar Dino Galvagno. Kako su najavili na službenom IG profilu, Uskoro otvaramo naš @boogielab_zagreb i još svašta nešto u centru Zagreba, a Lab će pomicati granice trenutnog razumijevanja prirodno fermentiranih pekarskih proizvoda.

Stiže i novi Le Kolač
IG@le_kolac

Da slastice Roberta Hromalića zaslužuju još jednu adresu, znaju svi koji su ih kušali na Petretićevom trgu u centru grada. Otvorenje novog Le Kolača već je bilo najavljeno za jesen 2022., no zbog radova na prostoru u Branimirovoj ulici, otvorenje je pomaknuto za proljeće ove godine. Novi prostor će biti veći, a ponuda bogatija dok će posjetitelji imati prilike gledati kako se slastice pripremaju. Ponuda le Kolača će se proširiti i s nekoliko slatkih pekarskih proizvoda kao što su brioche i croissant, u slanim i slatkim verzijama.