Domaća gastro scena ne miruje, što i nije loše, jer nas svako toliko ugodno iznenadi neki novi gradski ugao.

Ovog puta Trešnjevka, Gračani i Varšavska ulica u centru grada imaju novosti za sve gladne i željne novih okusa. Ovo su nove gastro adrese u Zagrebu.

Wirsthouse

U blizini sljemenske žičare ovog je tjedna, točnije na samo Valentinovo, otvoren prvi austrijski restoran imena Wirsthouse u Zagrebu. Vlasnici nekadašnjeg omiljenog kvartovskog kafića Kim’s Coffee upustili su se u novi projekt i ovog puta to uključuje hranu te već provjereno ugodnu atmosferu interijera. Na adresi Gračanska cesta 112, na 400 metara od žičare, sada ćete uživati u specijalitetima poput bečkog odreska, Tafelspitza, germknedli, Sacher torte te mnogim drugim jelima pripravljenim po obiteljskim receptima, obzirom da je vlasnica porijeklom iz Austrije. Uz to ćete na listi pića moći pronaći najprodavanije proizvode iz Kim’sa poput toplih čokoladi i specijalnih kava.

Bekal

Iako se još ne zna točan datum, u prostorima nekadašnjeg popularnog bistroa Šalša na adresi Kostelska 11, na Trešnjevci, uskoro se otvara restoran Bekal. Autori ovog novog gastro projekta su, u posljednje vrijeme često spominjani Tvrtko Šakota koji je nedavno sudjelovao u stvaranju Sala na Dolcu, te mladi chef Marko Turković koji je postavio zagrebačko hip mjesto Sopal na gastro noge. Njihov zajednički koncept novog restorana na Trešnjevci podrazumijevat će pripremu hrane isključivo uz pomoć vatre. U kuhinji će se nalaziti roštilj na drva i ugljen te će se meso pripremati na različite majstorske načine.

Thai Thai Street Food

U Varšavskoj ulici 11, u prostorima nekadašnjeg vegetarijanskog street food restorana uskoro se otvara Thai Thai street food. Svi koji imaju naviku naručivanja hrane putem online dostava, vjerojatno su se susreli s jelima ovog tajlandskog restorana koji je dosad nudio jedinu tu online opciju naručivanja. Sada će se prepoznatljivi thai specijaliteti poput Tom Yum juhe, varijacija s curryjem, Pad thai jela i slično, moći kušati na još jednoj adresi u gradu posvećenoj azijskoj kuhinji.

Foto: Nick Karvounis/Unsplash