Slušanost Nirvaninog Something In The Way na Spotifyju vrtoglavo je porastao nakon premijere dugoočekivanog filma The Batman

Nakon objavljivanja filma The Batman u režiji Matta Reevesa, streamanje kultne Nirvanine pjesme Something In The Way na Spotifyju povećao se za 1200 %. Ne, nije nam “pobjegla” jedna nula.

Singl davne 1991. godine i predstavljen na drugom studijskom albumu legendarnog grunge rock benda, Nevermind, dobio je, nazovimo to tako, novo ruho zbog nedavno objavljenog Batmana koji je pjesmu koristio i u najavi i u samome filmu.

Obožavatelji su se brzo zaljubili u tmurnu pjesmu i u način na koji je dočarala atmosferu filma, ali i kako upotpunjuje karakter glavnoga lika (koji, inače, utjelovljuje Robert Pattinson), što dokazuje i velika navala na streaming platformi.

Kurt Cobain, autor ove kultne pjesme koja će sada sigurno pojačati i zanimanje mlađih generacija za album Nevermind, kao i ostatak opusa Nirvane, u pjesmi priča o teškom životu, bolesti i životu na ulici.

Inače, Nevermind je nesumnjivo definirao generaciju X i doveo bend iz Seattlea do međunarodne slave, a nedavno je došao u fokus javnosti i zato što je dijete koje je na coveru albuma, sada 30-godišnjak, tužio kuću za dječju pornografiju.

 

Foto: The Batman