Ovog tjedna u Karlovcu je otvoren Nikola Tesla Experience Center, interpretacijsko-motivacijski muzej posvećen nenadmašnom znanstvenom umu Nikole Tesle. Interaktivno, zabavno i edukativno – savršeno za obiteljski izlet van grada.

Experience Center je smješten na adresi Rakovac 6, tik do Gimnazije Karlovac, škole u kojoj je Tesla maturirao 1873. godine. Centar se prostire na gotovo 800 četvornih metara na tri etaže. Osam tematskih cjelina vodi vas od odrastanja Tesle u malom ličkom mjestu, preko školovanja u Karlovcu gdje se zainteresirao za elektricitet zahvaljujući svom profesoru fizike Martinu Sekuliću, do odlaska u New York gdje stječe svjetsku slavu revolucionarnim izumima. Uz pomoć ilustracija, animiranih i dokumentarno-igranih filmova, „tableta“, projekcija, misaonih igara otkrivate Teslinu životnu filozofiju, saznajete kako je došao do svojih najvećih izuma te doznajete više o osobama koje su ostavile neizbrisiv trag u njegovu životu.

default

Osim što možete istražiti Teslin um i saznati nešto novo o njegovu životu, možete se inspirirati njegovim radom i probuditi vlastitu kreativnost. Iskustvo u centru svojim posjetiteljima želi omogućiti da nauče nešto novo, a pritom se i dobro zabave. Svaki od eksponata može se osjetiti – ili očima, ili ušima ili dodirom što znači da možete slušati, skrolati, tipkati, a tu je i kviz koji vas potiče da otkrivate, razmišljate i pokušavate odgonetnuti i nekoć Tesla.

Nikola Tesla Experience Center danas ima Dan otvorenih vrata, ulaz je potpuno besplatan i otvoren je do 19 sati. Ostalim danima, Centar je otvoren od ponedjeljka do subote – 9:00 – 19:00 h, nedjeljom, blagdanima – 10:00 – 18:00 h. Cijena ulaznica je 8 eura za odrasle te za djecu 5,50 eura dok ćete obiteljsku ulaznicu (2+3) platiti 16 eura.

Foto: ntec.hr