Et voilà! Nadolazeća suradnja bit će premijerno prikazana tijekom Jacquemusove revije u lipnju!

Francuski dizajner Simon Porte Jacquemus dugo je iskazivao afinitet za athleisure u svojim komadima nadahhnutim minimalističkim dizajnom (u posljednjoj kolekciji proljeće-ljeto 2022., hlače za jogu zauzele su centralno mjesto na pisti). Sada Jacquemus radi sljedeći korak – udružio se s s divom sportske odjeće, Nikeom!

jacquemus-nike

Nakon što je nedavno objavio suradnju s Comme des Garçons i Louis Vuitton, Nike se odlučio s ovim dizajnerom krenuti u suradnju i to na kolekciji od 15 komada. Kolekcija kombinira Jacquemusove utjecaje Marseillea s Nikeovom tehnologijom aktivne odjeće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Zamislite bijelu haljinu s Nike swoosh znakom preko leđa, šešir inspiriran planinarenjem i par prepoznatljivih Nike tenisica Humara (omiljen model Simona) koje su dobile Jacquemus potpis. Svi komadi bit će objavljeni tijekom modne revije brenda u lipnju.

“Za suradnju s Nikeom, želio sam stvoriti kolekciju koja reinterpretira žensku sportsku odjeću na minimalistički način”, rekao je Jacquemus. “Oduvijek su me inspirirali starinski ACG (All Conditions Gear) komadi i Nike kampanje iz 90-ih. Imajući na umu ovu sliku, dizajnirali smo žensku atletsku odjeću sa senzualnim detaljima i neutralnim bojama.”

Suradnja Jacquemus x Nike pridružuje se listi drugih modnih marki koji su ušli u partnerstvu s brendovima sportske odjeće, poput Guccijevog najnovijeg mash-upa s adidasom.

 

Prema Jacquemusovom Instagram profilu, kolekcija će biti dostupna za kupnju 28. lipnja isključivo na jacquemus.com i Nike prodajnim prostorima.