Mislite li da je moguće da Gucci “istroši” hype oko sebe? Sudeći po reviji brenda tijekom Tjedna mode u Milanu, odgovor je, čini se, rezignirano ne. Prvo smo imali dolazak trudne Rihanne s dečkom A$AP-om Rockyjem, koji su, naravno, bili obučeni u Guccijeve najbolje komade, a onda je tijekom same revije otkrivena i zanimljiva modna suradnja.

Nadovezujući se na uspjeh rasprodane suradnje s The North Faceom, kao i na njegovom Hacker Projectu s Balenciagom koji ste definitivno vidjeli na cijelom Instagramu, ali i o čemu ste mogli čitati kod nas, Gucci je predstavio partnerstvo s Adidas Originals.

Rihanna i Asap Rocky na Gucci x adidas reviji byVittorio Zunino Celotto/Getty Images for Gucci
Rihanna i Asap Rocky na Gucci FW22 reviji

Ova kolekcija AW22 sadržavala je mješavinu Adidasovih i Guccijevih potpisa, kako u estetskom smislu tako i doslovno u obliku printova, koji su bili mješavina logotipa obje etikete. Adidas x Gucci logo krasio je pojas duge bijele haljine u viktorijanskom stilu, zajedno s poznatim trima Adidasovim prugama, dok su crvene trenirke bile uparene s elegantnom verzijom sportske jakne koja se može pohvaliti zlatnim gumbima s utisnutim logotipom.

gucci adidas gucci adidas  gucci adidas

Bez sumnje, najpopularniji komadi će biti (i već jesu) tenisice i dodaci. Gucci je, na primjer, dao svoj vlastiti spin Adidas Gazelle modela, uključivši prepoznatljive boje kuće (crvenu i zelenu) kao i novi logotip suradnje. Sportski luksuz kakav još niste vidjeli.  Čak je i Guccijeva torba Diana – tako nazvana po princezi Diani – dobila Adidasov makeover, a tu su bile i kožne rukavice i kape.

Kada će adidas x Gucci krenuti u prodaju?

Gucci zasad ostaje prilično tajnovit o detaljima suradnje, objavljujući samo sljedeću izjavu: ‘Gucci i adidas Originals potvrđuju da udružuju snage u novoj suradnji – adidas x Gucci – koja spaja naslijeđe i kreativne kodove obje marke.’ No britanska Grazia objavila je da kolekcija dolazi najkasnije krajem ljeta. Nije neočekivano s obzirom na to da se radi o FW22 kolekciji, no fanovi su očekivali i pokoje iznenađenje prije. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Koliko košta adidas x Gucci?

Što se tiče cijena adidas x Guccija, one tek trebaju biti objavljene. No ako uzmemo The North Face x Gucci kao vodič, cijene su se kretale od 145 funti za par čarapa s logotipom, dok su podstavljeni kaputi bili oko 2000 funti. U Guccij x Balenciaga The Hacking Projectu svilene marame su stajale od 170 funti, dok su gležnjače bile 970 funti, a novčanik 345 funti.