Dok čekamo da film “House of Gucci” stigne u kino dvorane 2. prosinca, sve modne oči okrenute su prema Gucci Circolo pop-up izložbenom prostoru u londonskom Shoreditchu koji je otvoren u čast stoljetne obljetnice ovog brenda – a u kojem je predstavljena povijesna suradnja modnih kuća Gucci i Balenciaga

Gucci Circolo Shoreditch je multidisciplinarna lokacija koja je prvobitno bila osmišljena kao privatni dom i studio za umjetnike u zgradi koju je dizajnirao renomirani arhitekt Sir David Adjaye u dinamičnom istočnom Londonu, dok danas u njoj posjetitelji mogu istražiti kolekcije modnog giganta Gucci te uživati u različitim eventima u chic hangout okruženju koje pruža multisenzorno iskustvo.


Gucci Circolo Shoreditch (5)

Nakon “Gucci100” kolekcije iza čijih ready-to-wear kreacija i modnih dodataka stoji kreativni direktor Alessandro Michele, u ovom prostoru predstavljen je “The Hacker project” ili Gucci meets Balenciaga moment koji je najavljen u travnju ove godine kao dio Gucci Aria kolekcije. 

Gucci Circolo Shoreditch (5)

Hacker Project: komadi s Gucci i Balenciaga potpisom

Istražujući ideje međusobne “autentičnosti i aproprijacije”, dvije kultne modne kuće spojile su svoje signature motive kako bi kreirale nove interpretacije svojih capsule komada prema viziji kreativnih direktora Alessandra Michelea i Demne Gvasalie.

The-Hacker-Project-Triple-S-sneaker The-Hacker-Project-small-Hourglass-bag
U ovom hibridnom univerzumu, prepoznatljive Balenciaga “knife boots”, mega popularne chunky “Triple S” tenisice ili Balenciaga Flora uzorci su tako dobili Gucci touch u znaku loga GG, dok je Guccijeva ikonska “Jackie 1961” torbica redizajnirana u Balenciaga printu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Ovom imerzivnom narativnom putovanju koje pruža uvid u eklektični Gucci svijet, svakako doprinosi music hub na čijim se zidovima nalaze pomno odabrane vinil ploče umjetnika čiji je senzibilitet blizak Gucci brendu – od Florence Welch, Lane Del Rey, Phoebe Bridgers, Celeste, Nick Cave, do Iggy Popa i St Vincent, kao i knjižara u kojoj se mogu pronaći limitirane kolekcije knjiga u Gucci izdanju.

Gucci Circolo Shoreditch (5)

Pritom se posebno ističe “Beaten & Blown By The Wind” art book s uličnim portretima snimljenima u Rimu i fotografijama iz Pre-Fall 2020 kolekcije, kao rezultat posebne suradnje Michelea i američkog fotografa Brucea Gildena, te knjiga “Dapper Dan’s Harlem” posvećena modnom dizajneru, prijatelju i partneru brenda Gucci. 

Gucci Circolo Shoreditch (5)

A nakon “The Price of Love”, lepršave izložbe dokumentarnog britanskog fotografa Martina Parra čije fotografije prenose cruise vibru Cannesa u kombinaciji s Gucci statement dizajnom, posjetitelji mogu ovaj jedinstveni modni izlet završiti u caféu i uživati u panoramskom pogledu na arhitektonske vizure Londona. 

Stoga možemo definitivno reći da je riječ o nezaobilaznoj Gucci fan postaji ukoliko vas ovaj produženi vikend odvede u britansku prijestolnicu – a više informacija o daljnjem programu koji će se kontinuirano odvijati u Gucci Circolo Shoreditch pop-up prostoru, kao i cjelokupnu “Hacker project” kolekciju, možete pronaći na www.gucci.com.