Nakon što je uvjerila Oscara de la Rentu da izbaci krzno iz svojih kolekcija, Billie Eilish je sada kreirala nove Nike Air Force 1 Low – napravljene od recikliranih materijala 

Billie Eilish nastavlja svoj put da moda postane održivije mjesto, jednom po jednom suradnjom. Nakon što je novopečena dobitnica Oscara objavila je svoj novi dizajn Nike Air Force 1 s pripadajućom kolekcijom odjeće, a zajednički nazivnik je održivost, uspješna suradnja se nastavila. Upravo su predstavili Nike Air Force 1 Low.

Billie Eilish x nike

Što se tiče odjeće, Eilish je svoju ljubav prema oversized odjevnim predmetima prenijela u cijelu kolekciju, s hoodiecama, trenirkama i majicama u prirodnoj paleti žutosmeđe boje. Iako komadi imaju njezin potpis, svejedno je uspješno sačuvano stilsko naslijeđe brenda.

Nove fotografije sada otkrivaju kolaborativne Nike Air Force 1 Low u sličnim prirodnim nijansama Nadolazeći par stiže u dekonstruiranoj estetici i nemaju više mehanizam na čičak koji se nalazi u posljednjoj verziji.

ike Air Force Low Billie Eilish

Prošiveni gornji dio naglašen je cik-cak naglaskom na šavovima, a tenisice dolaze u mješavini veganskih i recikliranih materijala s zajedničkim brendiranim ulošcima od pluta i klasičnim gumenim potplatima koji upotpunjuju dizajn.

“Izazov i prilika s ovom kolekcijom bila  je poštivati ​​originale, ali ih učiniti svojima”, rekla je Eilish u priopćenju za javnost. “Također mi je bilo važno služiti se ekološkm materijalima.” Eilish je zauzela održiv stav već na Met Gala 2021., kada je modnoj kući Oscar de la Renta rekla da će nositi etiketu samo pod uvjetom da izbace korištenje pravog krzna u kolekcijama. Na Instagramu je tada Eilish napisala:

“Bila mi je čast nositi ovu haljinu znajući da će Oscar de la renta ubuduće biti potpuno bez krzna!!!! Oduševljena sam što su me @fernandogarciam1205 i @tokibunbun i cijeli tim čuli po ovom pitanju, te su sada napravili promjenu koja ima utjecaj na veće dobro, ne samo za životinje, već i za naš planet i okoliš. Čast mi je što sam bio katalizator i što sam bio saslušana po ovom pitanju. Pozivam sve dizajnere da učine isto!”

Kolekcija Nike x Billie bit će dostupna uskoro, no ne zna se još točan datum! Stay tuned.

 

Foto: PR/solebyc