Slavna japanska umjetnica Yayoi Kusama niti u svojoj 89. godini ne prestaje oduševljavati ljubitelje umjetnosti, ali i one željne dobrih Instagram fotografija

Njezina slavna soba ogledala u kojoj se nalaze velike osvijetljene žute bundeve vraća se u London nakon što je 2016. proglašena najuzbudljivijom umjetničkom instalacijom. Omiljeni Kusamin motiv bundeve poprimit će novi umjetnički efekt jer ovog puta soba ogledala, odnosno Infinity room dolazi u kombinaciji s novim kamerama koje će posjetiteljima pružiti novi osjećaj beskonačnosti ispunjen bundevama na točkice, također prepoznatljiv motiv za karizmatičnu umjetnicu.

Bit će izloženi i novi radovi iz serije slika My Eternal Soul te skulptura bundeve od bronce, a baš u ovoj galeriji Kusama izlaže već po 12. put. Vidjeti njezine uzorke bundeva i točkica na jednom mjestu podsjeća na neku ludu modnu ideju i zato nije čudno da je njezin rad inspirirao već brojne dizajnere za kolekcije, a najpoznatija modna suradnja je ona koju je ostvarila 2012. s kućom Louis Vuitton.