Netflix objavio da će u nekom trenutku početi naplaćivati veće iznose osobama koje dijele svoj račun s drugima

Dijeljenje računa počet će imati monetarne posljedice, kažu iz Netflixa. To je lijep način za reći: Nema više dijeljenja računa s frendovima. Nakon što su izašla izvješća da je Netflix u prvom tromjesečju izgubio nevjerojatnih 200.000 pretplatnika, zbog čega su njegove dionice pale za više od 20 %, uz još procijenjenih 2 milijuna gubitaka u drugom tromjesečju, platforma je imala nove objave.

Naime, streaming platforma najavila je da će početi više naplaćivati ​​korisnicima koji svoje račune dijele s osobama izvan njihovih obitelji. Prvi žamor o raznim poskupljenjima stigao je u siječnju, a opet u ožujku Netflix je počeo testirati ovu značajku u Peruu, Kostariki i Čileu. U tim su zemljama dodatni troškovi iznosili oko 15 kn, a sada je tvrtka spremna implementirati ove promjene na svoje korisnike diljem svijeta.

Prema Techcrunchu, glavni izvršni direktor Netflixa Greg Peters objašnjava da, iako je do ovih promjena trebalo dugo vremena, ipak će trebati neko vrijeme da se uspostavi prava ravnoteža. Netflix namjerava povratiti svoje pretplatnike poboljšanjem kvalitete svog sadržaja, a sada također nastoji boriti se protiv dijeljenja računa, nečega čime se do sada nije previše bavio.

Procjenjuje se da dijeljenje računa s frendovima uključuje 100 milijuna kućanstava, pa sami zaključite koliko tvrtka gubi novaca, ali i koliko bi mogla izgubiti korisnika nakon što implementira ove promjene. Tvrtka je također objavila ciljeve ponuditi jeftiniji plan s oglasima u budućnosti za razliku od povećanja cijena za one koji dijele svoje račune. Očekivano, rekli bi mnogi.

 

Foto: Frederick M. Brown/Getty Images Entertainment via Getty Images