Donosimo vam nekoliko trikova uz koje će vaša šminka potrajati dulje!

Znamo, znamo – vjerojatno mislite da ste i više nego dobro upoznati s trikovima postojanog make-upa. Ipak, mi smo odlučili ponoviti gradivo, a tko zna, možda ipak saznate i nešto novo.

Postojani make-up započinje s kvalitetnom podlogom, znači svakako prvo nanesite dobar primer. Osim što će on učiniti to da vam puder potraje duže pružit će i glatku te idealnu površinu za adekvatno nanošenje pudera. Odaberite puder koji ima malo veću moć prekrivanja (to ne znači da morate posezati za teškim i gustim puderima, samo onima s malo više pigmenta). Sve možete finiširati s laganim puderom u prahu bez boje, samo za ‘final touch’.

Vizažisti također preporučaju vodootpornu maskaru, s obzirom da blagdani sa sobom donose višesatna druženja, ali i emocije. Kvalitetan, ali prozračan highlighter posvjetlit će i ispraviti vaše nepravilnosti, a imamo i jedan odličan trik za usne.

Za što postojaniji ruž svoju omiljenu boju nanosite u slojevima. Nemojte se pouzdati u samo jedan sloj ruža, on će jako teško potrajati. Prvo nanesite bazičnu nijansu pa uklonite višak, zatim nanesite omiljenu boju i na kraju sve zajedno fiksirajte s tekućim ružem ili sjajilom. Nekoliko prijedloga donosimo u galeriji!

Foto: Getty Images