Ovog vikenda događa se svašta zanimljivo, od dobrih svirki do izložbi a možete se odlučiti na neku poneku novu aktivnost poput kuglanja. Što za vikend? Ovo su naši prijedlozi!

KONFERENCIJA

FITNESS DAY

Jedina fitness konvencija u Istri održat će se u novigradskoj sportskoj dvorani, 9. studenog. Osim po sadržaju posebnost ovakvog eventa je što je humanitarnog karaktera. Kroz novigradsku sportsku dvoranu je prijašnjih godina prošlo stotine humanitaraca, fitness i aerobic instruktora, poznatih fitness i aerobic prezentera, vježbača i rekreativaca koji su svojim vježbanjem učinili dobro sebi, a i onima za koje se novac skupljao.

SPORT 

MOMJANSKI BIKE MARATON

U Momjanu se 10. studenog s početkom u 11 sati održava Momjanski MTB maraton povodom proslave sv. Martina, zaštitnika Momjana. Start biciklijade je na ulazu u Momjan a kotizacija iznosi 40 kuna. Ručak će se održati u Momjanu u šatoru, a osigurana je okrjepa duž staze.
STAZA: 35 km dužine u okolici Momjana.

Svi su sudionici biciklijade obvezni nositi zaštitnu kacigu jer se utrci prisustvuje na vlastitu odgovornost. Biciklijada nije natjecateljskog karaktera, te su pobjednici svi koji stignu do cilja!

KUGLANJE

Bowling je poznat kao američki način zabave i stil života, a u Hrvatsku je došao prije šezdeset i šest godina. Bowling se nerijetko pogrešno izjednačava s kuglanjem, koje je isključivo sport.  Bowling je zanimljiv za početnike jer ga je lako naučiti, pravila nisu komplicirana, a u natjecanjima ima dosta preokreta pa početnik uz malo sreće može pobijediti i iskusnijeg bowlera. Pravila igre su vrlo jednostavna – igrač baci, zakotrlja bowling kuglu po stazi s ciljem obaranja deset čunjeva postavljenih u obliku trokuta. Jedna igra sastoji se od deset okvira, a glavni cilj je u svakom okviru jednim hicem srušiti sve čunjeve, što se popularno naziva strike. Ako to ne uspijete imate priliku preostale čunjeve srušiti drugim hicem koji se naziva spare. Pobjednik je onaj igrač koji obori najviše čunjeva u najmanjem broju bacanja kugle.

U bowlingu možete izraziti svoj osobni stil pošto je dopušteno donijeti privatne kugle s različitim personaliziranim uzorcima i natpisima što je u klasičnom kuglanju zabranjeno. Uz kuglu u osnovnu opremu pripadaju i posebne cipele za bowling koje se mogu iznajmiti ili donijeti vlastite. Kuglanje je već od 60 kuna po satu, a naša preporuka je Bowling bar koji se nalazi na adresi Tomislavova 11, Voltino!

GLAZBA

JURA STUBLIĆ & FILM

Apsolutni rekorder po broju nastupa u Šubićevoj, veliki Jura Stublić i njegova grupa Film obilježit će 20 godina Tvornice kulture novim koncertom u subotu 9. studenog.

S više od 30 koncerata koje je pogledalo preko 50.000 posjetitelja Jura Stublić premoćno drži prvo mjesto na top ljestvici Tvornici kulture. Kako sam ističe – „broj publike koju sam skupio tijekom godina napunio bi tri Arene“ – ali njemu i dalje puno više znači svirka u našoj najvećoj koncertnoj dvorani.

U karijeri koja traje duže od 40 godina Jura Stublić svojim je pjesmama i albumima krojio glazbenu povijest ovih krajeva spojivši na rijetko viđen način brojne generacije. Malo je umjetnika koji su nakon fantastično kreativnih 80-tih uspjeli u današnje doba zvučati svježe i uzbudljivo, a Juri i njegovom bendu to itekako polazi za rukom.

CRVENA JABUKA

Crvena jabuka zabavit će sve poklonike njihovih hitova 8. studenog, u klubu Metropolis, a sam klub će sa svojom publikom proslaviti sedmi rođendan. 
Crvena jabuka i dan danas ne silazi sa vrha glazbene scene. Preko deset studijskih albuma, nekoliko uspješnih kompilacija, brojne turneje i veliki hitovi „Bježi kišo s prozora, S tvojih usana, Ima nešto od srca do srca, Da nije ljubavi i mnogi drugi, čine Crvenu jabuku i danas jednim od najpopularnijih pop grupa. U preko trideset godina djelovanja, ‘Jabuka’ je iznjedrila bezbroj hitova, a ni nakon više od tri desetljeća njihova popularnost ne jenjava, i za koncerte se uvijek traži mjesto više. Uz njihove pjesme odrasle su i zaljubljivale se generacije, a pjesme poput ‘Tamo gdje ljubav počinje’, ‘Tuga, ti i ja’, ‘Nekako s proljeća’, ‘Tvoga srca vrata’, ‘Bježi kišo s prozora’, ‘Volio bih da si tu’, Sviđa mi se ova stvar“, „Ima nešto od srca do srca“, „To mi radi“, ostale su hitovi i dan danas. 

BOŽO VREĆO

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.

Nakon što se preko 50 godina nitko nije usuđivao unijeti promjene u postojeći sevdah i zapisati novi tekst po uzoru na stare tekstove, Božo Vrećo se među glazbenim pionirima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor skorijeg vremena.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće, iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, čini njegovu a capella interpretaciju sevdalinki istinski emotivnim doživljajem, a možete ga poslušati u Opatiji, 8. studenog. Lokacija je Centar Gervais Opatija, a cijene ulaznice od 120 kn do 170 kn. 

BRUCOŠIJADA FER-A

Hodnike FER-a će 9. 11. posjetiti Vojko V, Brkovi, Svemirko, Zoster, Porto Morto Sajsi MC, She Loves Pablo, ZMaJ, Jan Kinčl, Mimi i mnogi drugi.Regularne karte po cijeni od 70 kn mogu se nabaviti u Dirty Old Shopu, glazbenoj knjižari Rockmark, KSET-u i u SC-u. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od uz predočenje e-indexa. Ukoliko ih ostane, cijena karte na dan Brucošijade iznosit će 90 kn.

MASSIMO

U 35-godišnjoj karijeri Massima bilo je nekoliko važnih, presudnih trenutaka, a jedan od njih zasigurno je album Vještina. Ne čudi stoga što omiljeni domaći pjevač na poseban način želi obilježiti 15 obljetnicu od izlaska glazbenog djela koje ga je vratilo na scenu. Vještina Boutique – turneja je kojom će Massimo zajedno sa svojom vjernom publikom proslaviti ovu značajnu obljetnicu, a uz prethodno najavljene koncerte u Zagrebu, Vještina Boutique stiže i u najljepše dvorane kontinentalne Hrvatske., pa ga tako možete poslušati u Karlovcu, 9. studenog, a lokacija je DOM HV Zrinski.  Ulaznice po cijeni od 150 kn potražite u sustavu Eventim.

RAMBO AMADEUS

Kultni zagrebački klub Sax ugostit će u subotu 9. studenog jednog od najosebujnijih glazbenika ovih prostora. Rambo Amadeus održat će još jedan urnebesni koncert u središtu Zagreba, a publiku u Saxu, uz odličnu svirku, ponovno očekuje obilje smijeha i veselja te nezaboravan provod. Cijena ulaznica je od 80 kn do 100 kn. 

PREDSTAVA

ALISA U ZEMLJI ČUDESA

„Svi smo mi ovdje pomalo ludi”, rečenica je koju će Alisa tijekom putovanja u svoju unutrašnjost, mnogo puta čuti. Put vlastitog odrastanja za Alisu je put prihvaćanja vlastite ludosti. Ludosti oslobođene negativnog sadržaja, ludosti koja postaje sinonimom drukčijosti i posebnosti. Biti lud znači biti drukčiji, biti svoj i uvijek maštati. Alisin put u Zemlju čudesa put je u središte sebe, put prihvaćanja Sebe. Pogledajte u Zagrebačkom kazalištu mladih u petak 8. studenog!

PUCCINI TRILOGIJA: MADAMA BUTTERFLY – TOSCA – LA BOHÈME

Puccinijeva „Tosca” glazbena je drama u pravom smislu riječi. Ovaj operni triler o ljubavi, požudi, ljubomori i političkim spletkama u tri čina bogat je glazbom strastvenih i dramatskih akcenata koja živo ilustrira svaku misao, osjećaj i ugođaj. U svijetu netolerancije i tiranije moćnika, žena koja živi za ljubav i umjetnost preuzima inicijativu i odlučuje o bezuvjetnoj slobodi, i osobnoj i umjetničkoj i političkoj. U glazbenom smislu Puccini gustu orkestraciju sjajno podređuje pjevačkim dionicama.
Riječka će publika nakon deset godina vidjeti novu „Toscu”. U dramaturgiji i režiji Marina Blaževića – iznenađenja neće nedostajati, dramskih jednako kao i glazbenih. Solistička podjela predvođena je našim nacionalnim prvacima Kristinom Kolar i Giorgiom Surianom te gostom Domagojem Dorotićem. Premijera je 9. studenog u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.

FILM

ZAGREB FILM FESTIVAL

Zagreb Film Festival jedna je od centralnih i najposjećenijih kulturnih manifestacija te najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Održava se tijekom studenog u Zagrebu te publici predstavlja najbolje od recentne nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije. Program pogledajte ovdje.