Osim što prirodno uvijek znači i bolje za našu kožu, izradom vlastitog sapuna za lice i tijelo smanjujemo plastični otisak na planeti, ali i štedimo novac stvarajući vlastite zalihe kozmetike. Također, učenjem nečeg novog provodimo kreativno i kvalitetno vrijeme. Zbog svega ovog okušajte se u kućnoj radionici izrade sapuna prema preporuci Marka Capeka.

Već više od 10 godina Marko Capek svoje napore i ideje usmjerava prema očuvanju i zaštiti okoliša. Kao magistar inženjer elektrotehnike sa specijalizacijom iz područja obnovljivih izvora energije, danas kroz svoju udrugu TERRA HUB organizira radionice, predavanja, webinare i na različite načine potiče okolinu na svjesno življenje. Također, Marko je već deset godina posvećen proizvodnji vlastite kozmetike i zato je idealan izvor inspiracije ako i vi želite krenuti u tom smjeru.

Jedna od najboljih platformi za učenje o održivosti i za pametne savjete je i web stranica Održivi život s pripadajućim FB profilom koju Marko vodi. Danas su svojim čitateljima poklonili online radionicu izrade prirodnih sapuna za lice i tijelo. Kroz cjelokupan proces izrade možete se upoznati putem ovog linka, a u sklopu radionice nalaze se i praktična uputstva za nabavku namirnica te detaljni savjeti oko mjerenja gramaže i kalkulatora.

 

 

 

 

 

Foto: Održivi život