Avanture federalnog agenta Aarona Falka tek su krenule osvajati čitatelje diljem svijeta, a u samo dvije knjige postao je jedan od najomiljenijih modernih istraživača zločina

Spisateljica Jane Harper svojom je izvrsnom napeticom “Suša” očarala ljubitelje suptilnih i mračnih zavrzlama, a sjajnim opisom scena, događaja i okoline profilirala se kao jedna od najperspektivnijih autorica kriminalističkih romana današnjice. Vješta karakterizacija likova je, uz izvrstan i elegantan stil pisanja, podigla ljestvicu onoga što očekujemo od krimića. Na radost ljubitelja njezina prethodnog romana nedavno je objavljena nova knjiga “Sila prirode”, a priča ponovno prati Aarona Falka i njegova istraživanja u divljini dalekog kontinenta.

Radnja je još jednom smještena u Australiju, ali za razliku od prethodne šuše i odvratnih vrućina, u ovoj knjizi ćete doživjeti vlažne prašume i to na najbolji, ali i najgori mogući način. Priča prati pet žena koje su krenule na team building u područje koje inače slovi kao opasno i u kojem hara mogući serijski ubojica. Ovo je već dovoljno jasan nagovještaj da će se nešto dogoditi, ali nemojte se previše ponadati jer tek smo krenuli u priču. Naime, među tih pet žena je i Alice Russel, zviždačica u slučaju na kojem radi Aaron Falk zajedno sa svojom partnericom Carmen. U početku nikome nije jasno kako su ova dva slučaja povezana, no u romanu poput ovog ništa nije bez razloga. Alice u jednom trenutku sputovanja pošalje kriptiranu poruku Aronu i Carmen i oni smjesta odlaze na mjesto zločina.

U australskoj džungli saznajemo kako su se sve žene osim Alice vratile, a nju službeno proglašavaju nestalom unatoč tome što je navodno sama otišla. Od brojnih pretpostavki i nagađanja što se s njom moglo dogoditi, ona najmanje moguća ispostavi se točnom. Naravno, morate pročitati knjigu da biste otkrili o čemu se točno radi, ali otkrit ćemo vam ipak nešto detalja. Alice nije omiljena u društvu, a pogotovo na poslu. Njezine kolegice je preziru zbog grubog stava i pomalo neugodnog karaktera, no to izgleda nikada nije smetalo Alice. S druge strane, Falk shvaća kako njihova istraga može ugroziti Alice više nego joj pomoći te se nađe u situaciji u kojoj mora donijeti teške odluke.

Knjiga, velikom vještinom autorice, nije ništa od onoga što pretpostavljate da će biti kada je krenete čitati, a upravo u tome i jest čar cijele priče. Sjajno pisanje odlične Jane Harper i sjajan razvoj priče dovodi do sjajnog romana, a o kakvom se strašnom zločinu skrivenom iza mračnih tajni radi, provjerite sami – nećete požaliti.