Zahvaljujući nedavnom istraživanju, otkriveno je koja je najskuplja destinacija na svijetu. Možete li pogoditi?

Saint Barthelemy

Nedavna istraživanja pokazala su da je Gustavia najskuplja destinacija za odmor. Nalazi se na otoku Saint Barthelemy, a oni koji ovdje žele doći na odmor trebali bi izdvojiti minimalno 1.850 dolara dnevno. Gustavia se nalazi u francuskom prekomorskom teritoriju Saint Barthelemy u dijelu gdje je moguće vidjeti tragove kolonističke kulture.

Zašto je Gustavia najskuplja destinacija na svijetu?

Florida Panhandle Tourism Company provela je istraživanje koje je dovelo do ovih rezultata. Više od 100 luksuznih mjesta za odmor sudjelovalo je u istraživanju kako bi se stvorila relevantna rang lista. Troškovi smještaja, letova, obroka i prijevoza uzeti su u obzir. Osim toga, u istraživanje su uključili najpopularnije turističke atrakcije kako bi saznali koja je destinacija najskuplja.

Mali i veliki otoci u Karipskom moru vrlo su popularni među slavnim osobama i milijarderima poput Leonarda DiCaprija. Ljetovanje ovdje je toliko skupo jer se gotovo svaki proizvod, od hrane do bilo kojeg artikla, mora donijeti na otok. No i ova cijena pridonosi činjenici da je mjesto vrlo popularno među slavnima. Osim toga, slavne osobe često putuju u Gustaviju jahtama koje pristaju u zaljevu.

Priroda i sam grad su svakako prekrasni i jasno je zašto je okruženje na cijeni. No, takva destinacija dostupna je samo onima koji si mogu priuštiti takav luksuz i platiti putne troškove i cijene luksuznih hotela. No, ako jednom dođete na ovakvo mjesto, sigurno će vam ostati sjećanja za cijeli život.

Foto: Pexels