Početak godine mnogima označava promjenu i svježi start, a to isto možemo očekivati i u beauty industriji. Kako bismo ostali u korak s najnovijim trendovima u svijetu kose, razgovarali smo sa zagrebačkim frizerom Ivanom Skenderom iz Royal hair salona te vam donosimo pregled istih kao i malu pomoć u odabiru proizvoda s kojima ih možete stilizirati.

Hoće li se bob povući s pozornice i treba li nam i dalje pegla? Je li vrijeme da konačno isprobamo šiške, a možemo li izvući i one stare ukosnice iz ladice i ponovno ih isfurati? Ovo su pitanja koja se ne morate pitati, jer smo mi za vas pitali frizera Ivana Skendera  koji nam je uz popis najchic frizura godine dao i par savjeta kako ih stilizirati.

Nedovršeni bob

Izgleda da bob frizura nikako ne izlazi iz mode. Nakon što se Hailey Bieber pohvalila svojim novim lookom s nikad kraćom kosom, kao apsolutni hit nametnuo se Undone bob ili Nedovršeni bob. Ivan nam je objasnio da je to varijanta boba koja se od klasičnog razlikuje po tome šta ima više teksture i pokreta. Ono šta je bitno napomenuti je da ne zahtijeva mnogo održavanja i da je ključno da je kosa pravilno ošišana. Ako želite biti šik i u trendu ovo je definitivno frizura za vas.

Kako stilizirati? Kao pomoć u stiliziranju Ivan nam je predložio Style Root Volumizer no. 75 koji se nanosi na vlažnu kosu na sam korijen prije feniranja. Za završni volumen tu je Style Volume Powder no. 71, a za završni touch tu je Style Brilliant Gloss Spray čija formula bez ulja daje taj poseban sjaj i završni dodir na bilo kojoj frizuri pa je ovo ujedno i Ivanov must have proizvod.

Keune Style Brilliant Gloss Spray
Keune Style Brilliant Gloss Spray 17,58 € (131,70 kn)

 

Nostalgični glam iz ‘70-ih i ‘90-ih

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Glamurozne frizure prošlog stoljeća vraćaju se već no ikad – asimetrične frizure, duga kosa raskošnih valova i “zavjese” šiške. Ovome je sigurno doprinijela ponovna popularizacija raznih stilova iz tih desetljeća i pobudila nostalgiju za razigranim frizurama.

Kako stilizirati? Za savršeni styling  potrebno je povećati volumen pri korijenu kose i tu nam Ivan ponovno predlaže Style Root Volumizer no.75, za dužinu Style Thickening Cream no.55 s faktorom učvršćenja 5 koji dodaje volumen i prirodni sjaj te štiti od topline do 230°C i za završni dio tu je Style Freestyle Spray no.86 koji poštuje slobodnu kretanja kose.

Keune Style Thickening Cream
Keune Style Thickening Cream no.55 14,86 € (111,96 kn)

Savjet plus! Za zaglađenu verziju slojevitih frizura idealan je Care Keratin Smooth 2-Phase Spray i završni touch Care Keratin Smooth Silk Polish.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Vrckastije frizure pojavljuju se u novim verzijama poput Shaggy cut, frizure s nekoliko slojeva različitih duljina. Isto tako i „fudbalerka” koja je popularna kod mladih generacija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ☆ MIA REGAN ☆ (@mimimoocher)

Kako stilizirati? Styling takvih frizura odličan odabir je Style Salt Mist no.62 kojeg zovu i „Kosa s plaže – u bočici“

Trendi muške frizure

Apsolutni hit – kovrčava kosa koja najbolje izgleda kada je malo duža! No french cut, bro flow ili buzz cut su i dalje popularne opcije s time da je najbitnije odabrati odgovarajuće proizvode za stiliziranje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nick Jonas (@nickjonas)

Kako stilizirati? Keune 1922 Toug Texture sprej idealan je za teksturiranje bez opterećenja kose, a 1922 Premier Paste ako želite stvoriti dojam neurednog i opuštenog stila.

Keune 1922 LifeStyle Tough Texture Spray on Plank with Comb
Keune 1922 Tough Texture sprej 17,80 € (134,11 kn)

Za kraj Ivan je poručio ono najvažnije: „Njegujte kosu i koristite proizvode koji će izvući maksimum iz nje. Pravilan odabir proizvoda pridonosi održavanju zdrave kose i lakšem oblikovanju željene frizure nadolazećih trendova. Čista i njegovana kosa je ono što nikada ne izlazi iz mode.“ Apsolutno se slažemo!

Foto: Instagram, PR