Retinol je danas jedan od najpopularnijih sastojaka u svijetu skincarea. Nije ni čudno jer se radi o iznimno učinkovitom sastojku, koji ubrzava izmjenu stanica kože, točnije uklanja mrtve stanice kako bi površina kože bila glatka i sjajna

Uz to, retinol potiče proizvodnju kolagena, vidljivo poboljšava tonus i teksturu kože, regulira masnu kožu te smanjuje pojavu sitnih linija i bora. Savršeno rješava mrlje i hiperpigmentaciju – tako da je jasno zašto je ovo jedan od ključnih skincare sastojaka današnjice.

Kada se tako moćni sastojak spoji s najpoznatijom skincare tehnologijom na svijetu, TFC8®, iza koje stoji brend Augustinus Bader, u nekim anketama prozvan i najboljim skincare brendom na svijetu – uistinu je stvoren nevjerojatni proizvod, koji nadmašuje sva očekivanja. Upoznajte The Retinol Serum, novi proizvod Augustinus Bader riznice, koji je na svjetskoj razini lansiran u travnju i već je stigao u zagrebački, kao i beogradski LAB, zastupnik brenda za cijelu regiju.

Ovdje se radi o čistom, terapeutskom retinol sastojku od kojeg je izvedena retinol kiselina zbog čega je potrebno puno manje konverzija u proizvodnji. Ona omogućava da koža upije veću količinu vitamina A zbog čega s vremenom dolazi do optimalne ravnoteže i bolje opće učinkovitosti. Zbog ispravne količine retinola u The Retinol Serumu i u kombinaciji s patentiranom TFC8® tehnologijom, nema posljedica za kožu, poput crvenila ili iritacija, koje neki proizvodi s retinolom znaju aktivirati. Uz to, novi Augustinus Bader serum pomaže kod optimizacije mikrobioma kože te sprječava razvoj nepoželjnih bakterija.

The Retinol Serum smanjit će vidljivost sitnih linija i bora, akni i pigmentacije te zaštititi vašu kožu od preranog starenja te iznenadnih izbijanja. Najvažnije za naglasiti kod ovog proizvoda je da je on potpuno siguran i za najosjetljivije tipove kože. Za to je zaslužna patentirana i sada već svima poznata TFC8® tehnologija profesora i doktora Badera, koja stvara optimalno okruženje za obnovu stanica i dovodi ključne nutrijente u kožu. Ujedinjena s retinolom radi u sinergiji za zdravu, hidratiziranu, sjajnu i obnovljenu kožu.

Kako koristiti Augustinus Bader The Retinol Serum? Vrlo jednostavno – preporuča se postepeno uvoditi u rutinu, pogotovo ako ste početnici u korištenju retinola. Krenite s dva dana tjedno pa ga tijekom vremena počnite koristiti češće. Nanosite ga navečer, a ako ga ipak odlučite upotrebljavati ujutro, ključno je da uz njega koristite clean, mineralni SPF. Nježno umasirajte željenu količinu proizvoda na lice, pokretima od brade i čeljusti prema gore i prema van, od središta lica prema vanjskoj liniji lica. Uz to, bez straha ga nanesite i na područje vrata te dekoltea, koje tako često zaboravljamo njegovati u svojim skincare ritualima.

The Retinol Serum je 100% veganski, bez alergena, GMO-a, glutena, sintetičkih mirisa, sulfata, silikona, ftalata, teških metala i mineralnog ulja. Dolazi u kombinaciji s cinkom s blagodatima zacjeljivanja kože te prirodnim sastojcima poput manuka lišća, magnolije i crnog papra koji djeluju protuupalno te kao antioksidansi. Cijeloj formuli pomaže i ‘marine ectoine’, prirodni sastojak koji smanjuje bore, dubinski hidratizira te štiti kožu od stresa iz okoliša i UV zraka.

The Retinol Serum možete lako kombinirati sa svim Augustinus Bader proizvodima. Ako The Retinol Serum koristite navečer, The Serum možete nanositi u jutarnjoj rutini za maksimalne blagodati. Ne preporuča se koristiti u kombinaciji s The Essence, jer kiseline sa svojstvom eksolijacije mogu izazvati neželjenu osjetljivost.

Proizvod je dostupan u LAB-u, u Zagrebu – u Dežmanovoj ulici 2 te u Beogradu – u ulici Vase Čarapića 14 te na www.the-lab.hr.