Foo Fighters su objavili novi, deseti studijski album, pod imenom “Medicine At Midnight”. Prvi singl koji su otkrili s novog albuma, bio je “Shame Shame”.

Drugi singl je bila pjesma “No Son of Mine” i na njoj je prisutan zvuk onih koji su utjecali na grupu Foo Fighters, kao što su Queen (Stone Cold Crazy), Motörhead (Ace of Spades/Iron Fist-era), Metallica (Kill ‘Em All, “No Son of Mine). “Ovo je vrsta pjesme koja je jednostavno u svima nama i ako to u tom trenutku ima smisla, pustimo je iz sebe”, kaže Dave Grohl i ističe: “Tekst je namijenjen ismijavanju licemjerja samopravednih vođa, ljudi koji su krivi za počinjenje zločina, istih onih protiv kojih se navodno bore.”

Treći singl “Waiting On A War”, objavljen je na rođendan Davea Grohla, 14. siječnja. Ako se čini da pjesma “Waiting on a War” ima emotivnu težinu u stihovima, to je zato jer uistinu ima. Dave Grohl ima osobnu anegdotu koja ga je nadahnula za pjesmu:

“Kad sam prošle jeseni vozio kćer u školu, okrenula se i pitala: ‘Tata, hoće li biti rata?’. To me rastužilo. Shvatio sam da ona sad živi ispod istog crnog oblaka koji sam ja osjetio prije 40 godina. Tog sam dana napisao Waiting on a War”: Everyday waiting for the sky to fall. Is there more to this than that? Is there more to this than just waiting on a war? Because I need more. We all do. Pjesma je napisana za moju kćer, Harper, koja zaslužuje budućnost kao i svako dijete.”

Produkciju novog albuma “Medicine at Midnight” potpisuju Greg Kurstin i Foo Fighters, a uključuje 9 pjesama.

Foto: PR/Menart