Glamping u skrivenom alpskom biseru Tržiča, blizu Bleda i Ljubljane, naprosto nas je oduševio

Ako imate želju pošteno napuniti baterije, no ne želite ići na neko razvikano mjesto, ozbiljno razmislite o ovom začahurenom glamping resortu u susjedstvu. U jednoj od najljepših slovenskih regija, u skrivenim oazama nevjerojatne prirode, netaknute prirode s prekrasnim pješačkim stazama i pogledom, postavljen je glamping Mountain Fairy Tale sa šest drvenih koliba koje izgledaju kao iz bajke.

Glamping Mountain Fairy Tale pogled

Kolibe se nalaze u blizini Tržiča, destinacije koja možda nije na prvu popularna, ali u kulturnom i povijesnom smislu ima mnogo toga za ponuditi. Možete posjetiti skrivene prirodne znamenitosti poput stare gradske jezgre, Dovžanove soteske klisure, rudnika Šentanski rudnik, vodopada Stegovniški slap, tunela Born, Zelenice… A dvadeset minuta automobilom je i Bled.

Glamping Mountain Fairy Tale soba

Cijelo mjesto je dizajnirano prema Feng shui principima i minimalistički, ima Wi-Fi, a sve kolibe, napravljene od drva i drugih održivih materijala, imaju grijanje i klimatizaciju te su zato odlične i tijekom zime. Kabine su za 4 osobe – francuski kreveti, kutak za čitanje, čajna kuhinjica te dnevni boravak i kupaonica, a možete dobiti i dječji krevetić.

Tijekom zimskih mjeseci možete unajmiti i finsku saunu, kao i izabrati svježe povrće te začinsko bilje u vrtu unutar glamping resorta. Ekipa resorta Mountain Fairy Tale zasadila je preko 140 grmova, drveća, bilja i začina, a na raspolaganju vam je i prijenosni roštilj.

glamping mountain fairy tale

Iskreno, ne možemo se odlučiti izgleda li nam idiličnije zimi ili u proljeće. Ono što nas je izbacilo iz cipela je činjenica da svaka kabina ima vlastitu vanjsku drvenu hidromasažnu kadu, a doručak vas čeka u košari za piknik!

mountain fairy tale glamping mountain fairy tale glamping mountain fairy tale glamping mountain fairy tale glamping

Ako želite provesti dan ispunjen adrenalinom (bilo skijanje, bilo bicikliranje te slične aktivnosti), ili wellnessom i meditacijom – dajte priliku mjestu Tržič i ovom šarmantnom skrovitom glampingu, a sve detalje ovog glampinga pronađite ovdje.

Foto: Mountain Fairy Tale, Jelena Mihovec/@februaries