U pariškom Grand Palaisu okupili su se prijatelji i suradnici Karla Lagerfelda kako bi mu rekli svoje posljednje zbogom.

Modne kuće Chanel, Fendi i Karl Lagerfeld okupile su se kako bi odale počast jednom jedinom Karlu kroz proslavu koju je producirao Robert Carsen. Na velikim ekranima izmjenjivala su se sva lica ovog velikog dizajnera, kao i videa koja su nastala za vrijeme njegova života te videa u kojima Lagerfeldovi prijatelji i suradnici govore o njegovom stvaralaštvu.

Uz to, na pozornici su se izmjenjivali poznati glumci, glazbenici i plesači koji su nastupili uz glazbu kakvu je volio Karl Lagerfeld, kao i čitali literaturu koju je on obožavao.

Tilda Swinton, Fanny Ardant, Cara Delevingne i Helen Mirren, prijateljice Karla Lagerfelda, recitirale su i čitale ulomke iz knjiga njegovih omiljenih autora kao što su Virginia Woolf, Stéphane Mallarmé, Colette i Edith Sitwell, dok su nastupili i plesač Lil Buck te violinist Charlie Siem. Nastupio je i Pharrell Williams, glazbenik koji je također bio Karlov prijatelj.

Uz sve njih, u Grand Palaisu bilo je dvije i pol tisuće gostiju, među kojima i Claudia Schiffer, Anna Wintour, kao i poznata Francuskinja i ljubiteljica Chanela, Inès de la Fressange.

Svi oni u Parizu oprostili su se od poznatog estete, fotografa, dizajnera – nevjerojatno talentiranog kreativca koji će svijet pamtiti zauvijek.

Foto: Chanel press