Ako i dalje ostajete vjerni clean girl estetici, možda se osjećate kao autsajder, posebno ako pratite trendove na društvenim mrežama. Minimalizam, za koji smo mislili da će biti vječan, sada ustupa mjesto novom trendu – trendu “mafijaških žena”.

Prošlogodišnji hit “tihe luksuznosti”, populariziran od strane trendseterica poput Sofije Richie i Kendall Jenner s neutralnim noktima, minimalističkim makeupom i elegantnim frizurama, sada je ustupio mjesto mob wife estetici koja na TikToku ima preko 252 milijuna pregleda, a inspirirana je ikonom devedesetih, Carmelom Soprano iz serije “The Sopranos”.

Što to znači biti “Mob Wife” (supruga mafijaša)?

Ovaj novi estetski izgled fokusira se na glamur, bujnu kosu i odvažan makeup. Nosimo tamne naočale (čak i u zatvorenim prostorima), njegujemo veliku, bujnu kosu, nosimo puno nakita, i naravno, ne izlazimo bez ogromne krznene bunde.

@russhmagazine Goodbye quiet luxury, hello mob wife fashion!! Here’s some inspiration from the Fall/Winter 2023 runways… #mobwife #mobwives #mobwifewinter #fallwinter2023 #fw23 ♬ Star’s – iBertoli

“Sada je naš trenutak da zablistamo kao žene koje vole šminku, nakit, umjetno krzno… i koje vole nositi potpuni glamur”, kaže TikTok kreatorica Sarah Arcuri, jedna od predvodnica mob wife estetike.

Za inspiraciju, pogledajte primjere poput Carmele Soprano. Razmislite o Elviri Hancock u “Scarface”, Karen Hill u “Goodfellas” ili Rosalyn Rosenfeld u “American Hustle”. Što im je zajedničko?  Prije svega – velika, bujna, voluminozna frizura koja krije sve tajne.

Što se tiče šminke, naglasak je na dimnim očima, tamnim nude usnama ili prenaglašenim crvenim potezima za večernji izgled. Ključ? Glamur bez previše “dotjerivanja”.

@.celinebethmann clean girl is ouuuut 💫 #mobwife #mobwifeaesthetic #cleangirlisout ♬ original sound – kayla trivieri

Kao što smo već spomenuli, svaka žena mafijaša uvijek izgleda vrhunski, ne izlazi bez sunčanih naočala, vintage krznenog kaputa i rado nosi animal print. Ali najvažniji dodatak? Vaš stav.

“Svi želimo biti žene mafijaških šefova jer smo same šefice”, kaže TikTok korisnica @mikaylatoninato.

Samopouzdanje kao najvažniji element trenda

Mob Wife estetika ne samo da utječe na modne trendove, već počinje utjecati i na svakodnevni život. Promovira način života u kojem postavljate svoje granice, obavljate posao s odlučnošću i uvijek težite “nečemu više”. Promovira se ponašanje šefa mafije, nešto poput onoga što je Jennifer Lawrence dočarala na Zlatnim globusima kada je s humorom rekla: “Ako ne pobijedim, odlazim”.

@maddiebrker “If i dont win, Im leaving” the icon you are. #goldenglobes #goldenglobes2023 #jlaw #jenniferlawrence #fyp #jlawedits #jlawedit #jenniferlawrenceedits #jenniferlawrenceedit #viral #nohardfeelings ♬ original sound – 🫶🏻

“Današnja mob wife je zauzeta, posvećena i radi prema vlastitim pravilima. Ona je glamurozna, ali je i bogata mentalno i duhovno, rekla je Kayla Trivieri, Tik Tok kreatorica iz New Yorka.

Trivieri se slaže da je Carmela Soprano idealni “mob wife” prototip, no napominje da postoji i mnogo drugih modernih žena koje također utjelovljuju tu vibru.

Postoji obilje modernih ikona poput Marthe Stewart, Kris Jenner, Nicki Minaj. Mob wife može biti i vaša majka, vaša teta ili baka. Ovo je trenutak za žene da zakorače u središte pozornosti i zablistaju.

 

Foto: Profimedia.hr