Jeste li već pogledali nove Minione i poslušali soundtrack? Gru je još jednom ukrao naša srca, a uz glavnu pjesmu iz filma plesat ćemo cijelo ljeto! 

Kao što su mnogi već predvidjeli, film Malci 2: Kako je Gru postao Gru oborio je sve rekorde već u prvom vikendu prikazivanja, kada je zaradio je preko 200 milijuna dolara na globalnoj razini i time prestigao dotadašnji vodeći film Transformers: Dark of the Moon. Novi Gru je, također, trenutno najgledaniji film u hrvatskim kinima, a u prvom vikendu pogledalo ga je 29 tisuća ljudi.

Ovo je peti film unutar franšize koja je još 2010. godine započela filmom Kako je Gru ukrao mjesec, a zapravo je riječ o prequelu. Radnja novog nastavka tako je smještena u 1970-e godine i donosi priču o tome zašto je 12-ogodišnji Gru maštao o tome da postane zlikovac i kako su mu na putu do ostvarenja tog cilja pomogli dobro poznati mali žuti prijatelji. Glasove za likove posudili su Steve Carell, Jean-Claude Van Damme, Russel Brandt, Taraji P. Henson, Julie Andrews i brojni drugi.

Film koji definitivno nije u banani

S obzirom da je radnja smještena u sedamdesetima, i soundtrack je u istom moodu. Glavna pjesma Turn Up The Sunshine okupila je dvoje glazbenika koje na prvu ne bismo spojili, ali kolaboracija između Diane Ross i Tame Impale (odnosno Kevina Parkera) stvarno zvuči dobro. Instrumentalni je dio spojio funk, disco i psihodelični pop, a on je dao savršenu bazu za dobro poznati vokal sada 78-ogodišnje legendarne pjevačice. Ovo je samo jedna od pjesama sa soundtracka novog filma koji je producirao poznati Jack Antonoff, a koji je okupio brojne zvijezde kao što su St. Vincent, Phoebe Bridgers i H.E.R. No, vratimo se za kraj malo na naslovni glazbeni broj. Zanimljivo nam je bilo da je Kevin Parker nedavno sudjelovao na soundtracku za još jedan aktualni kino hit – Elvis. Izgleda da je ovaj australski glazbenik u fazi filmske glazbe, a možda nešto od toga čujemo i na skorašnjem koncertu Tame Impale u Puli. Dotad gledamo ultra zabavni spot!

 

Foto: Jon Kopaloff/Getty Images/ Giphy/ YouTube