Uvijek divni komadi iz radionice jedne od najomiljenijih nam domaćih dizajnerica, Marije Kulušić, nisu nas razočarali ni u ovoj novoj kolekciji za jesen/zimu 2021/2022

“Kao odraz trenutačnog stanja i zbivanja kroz posljednje mjesece nametala mi se pomisao kako  sve što se zbiva u meni mora izaći na površinu. Upravo ta pomisao je nit koju sam htjela vrlo suptilno provući kroz kolekciju. Stoga se ocrtava kroz klasične odjevne predmete koji su rastavljeni ili mjestimično prorezani  kako bi dali naslutiti što se nalazi ispod površinskog sloja.“ kaže Marija o stvaranju kolekcije. 

U pretežito minimalističkim formama izviru decentni prorezi koju se provlače kroz više  odjevnih komada ili su oni odvojeni, a ponegdje u detaljima spareni jedan u drugoga. Cijela kolekcija izrađena je od pretežito prirodnih tkanina poput vune, kašmira, svile i pamuka. Predimenzionirana torba kao dodatak izrađena je kože koja je ostatak prehrambene  industrije.  

Svila, koja je korištena za izradu marame i topa je bojana prirodnim bojilima koji su rezultirali  zlaćano žutim tonovima. U kolekciju su većinom korištene deadstock tkanine, a pojavljuju se i ostatci tkanina iz prošlih  kolekcija poput antiknog lana, koji je korišten za izradu detalja.