Već neko vrijeme svjesni smo da nas hvata modna i lifestyle nostalgija, a da je tome tako još jednom dokazuje i povratak frizure koju su obožavale najveće zvijezde tamo negdje na prijelazu stoljeća

Posljednjih godina nostalgija za modnom prošlosti nekako se najviše odnosi na razdoblje 90-ih i 2000-ih. Već smo pričali o popularnosti baggy hlača ili bucket šeširića, a sada je na red došla i kosa. Trenutno svjedočimo ponovnoj popularizaciji mini pletenica koje uokviruju lice, a koje postaju sve češći odabir trenutno najpoznatijih djevojaka iz svijeta zabave, mode i umjetnosti.

margot robbie

Povratak u budućnost

Ne znamo kada ćemo prestati pričati o Hailey Bieber, ali izgleda da ne tako brzo. Kada je riječ o postavljanju trendova, ova globalna influencerica zna što radi i to je ponovno dokazala svojim odabirom kada je u pitanju – frizura. Ona danas možda i najbolje nosi male pletenice oko lica koje je odabrala već puno puta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Lee Hair (@amandaleehair)

Takozvane baby pletenice davno su popularizirale superzvijezde poput Gwen Stefani ili Christine Aguilere u Dirrty fazi, a sada ih biraju i Ariana Grande, Gigi Hadid te Dua Lipa. Izgleda da trendovi iz posljednjeg desetljeća prošlog stoljeća odlično odgovaraju baš onima koji u to vrijeme skoro pa nisu bili ni rođeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Mini pletenice na modnim pistama

Ovu jednostavnu, ali stylish frizuru ipak ne biraju samo današnji celebritiji. Mini pletenice došle su i do modnih pista, što je bilo jasno vidljivo na posljednjoj Altuzarra reviji.

altuzarra mini pletenice
Altuzarra NYFW/2021
altuzarra mini pletenice
Altuzarra NYFW/2021

Y2K opsesija očito nastavlja svojim tokom i sada očekujemo sljedeći comeback. Ova modernizirana verzija nekoć popularne frizure još jednom je potvrdila da se trendovi konstantno vraćaju, pa bismo možda trebali zastati prije nego što sljedeći put kažemo da nešto iz svoje modne prošlosti nikada ne bismo ponovili.

Foto: JP Yim/Pascal Le Segretain/Getty Images/Instagram