Svjetska modna scena preselila je iz Londona u Milano u kojem je nakon uistinu grandioznog Guccija uslijedio niz nosivih i urbanih kolekcija za jesen i zimu 2020.

Alessandro Michel – dizajner koji svijet obožava. Gucci je pod njegovim vodstvom na milanskom tjednu mode ponovno podigao ljestvicu, kako u kompleksnosti kolekcije, tako i u samom predstavljanju iste. Alessandro Michel inzistira na cijelom experiencu revije, a pozivnice je svojim uzvanicima slao preko WhatsAppa-a, kako bi išao u skladu s trendovima o samoodrživoj modi i ne slao papirnate pozivnice. Nadahnut sedamdesetim i devedesetim godinama svoje nove modele predstavio je s backgroundom backstagea, a pista se protezala ukrug čime je ostvaren dojam mistike i showa.

Za razliku od Michela, ostali dizajneri pilagodili su se trenutnim trendovima, nosivosti, predimenzioniranosti i neutralnim tonovima. Max Mara pokazala je jesensku kolekciju sa svojim jasnim potpisom koja će se sigurno naći u garderobi mnogih poslovnih žena. Ostale top lookove iz Milana koje smo mogli vidjeti do sada, donosimo u galeriji.

Foto: Getty Images