Najnovija kolekcija za proljeće/ljeto 2024. modne kuće Tom Ford prikazana je jučer na Tjednu mode u Milanu. Pod novim kreativnim vodstvom, nije razočarala sve poklonike prepoznatljivog modnog kodeksa.

Još u travnju ove godine, Peter Hawkings imenovan je novim kreativnim direktorom kuće Tom Ford, a ovo je njegova debitanska kolekcija. Očekivanja je ispunio već samim time što se držao već prepoznatljivo omiljenih ženskih odijela muškog kroja koje Ford tako dugo već voli predstavljati, raskopčanih košulja i puno baršuna u zagasitijim tonovima. Senzualni modeli haljina s otvorenim leđima koji prate liniju tijela te kombinacije sa sakoima i kratkim hlačicama, također su aduti nove kolekcije, a svaki od lookova dodatno je upotpunjen bezvremenskim detaljima poput velikih naočala ili pismo torbica.

Hawkings nije nepoznat u radnom okruženju Toma Forda, naime za njega radi već 25 godina, još od vremena Guccija. „Fordovi kodeksi glamura, seksipila, elegancije i ljepote, i moji vlastiti su, a talijanska izrada i izvrsnost bili su izvor inspiracije za naše kolekcije. Drago mi je što mogu izlagati tijekom Milanskog tjedna mode“, izjavio je svojedobno tijekom objave vijesti o njegovom imenovanju na čelo kuće Tom Ford.

Foto: Profimedia