Electro-hip hop perfekcionistica M.I.A. objavila je singl i najavila album, nakon više od pet godina!

Čini se da će nestrpljenju u iščekivanju albuma provokativne M.I.A konačno doći kraj! Naime, stiže novi album nakon šest godina, a iako ga najavljuje već neko vrijeme, nadamo se da će prestati zafrkavati.

Naime, prošle godine je najavila album MATA, to jest naglasila da je u pripremi tijekom jedne aukcije NFT-a u dobrotvorne svrhe i otad – muk. Jedino kako je opisala pjesme je rečenica da želi da “odražavaju ono što sam, i ono što želim izgraditi”.

M.I.A.

M.I.A. je postala popularna po provokativnim stihovima (sjetite se samo Paper Planes) i pjenušavoj kombinaciji popa, electra, hip hopa i trapa, a da nastavlja to nasljeđe potvrđuje i nova pjesma, The One, koja je još topla koliko je svježa. Naime, pustila ju je u bespuće interneta ovoga tjedna i naglasila kako je upravo taj singl dokaz da se sada nalazi na jednom odličnom mjestu mentalno.

U jednom od intervjua spomenula je kako album i dalje sadrži mnoštvo sukobljavanja, no ovaj put je taj sukob između ega i duhovnosti. “Kao glazbenik, trebaš imati određeni ego, inače ne možeš. Također, žanr glazbe je ovaj put, rekla bih, vrlo egocentričan. Za mene je to jedno putovanje prema duhovnosti.”

Novi single poslušajte niže! Mi ga slušamo na repeat.

 

Foto: Jan Lehner; Christopher Polk/Getty Images